tips ontstressen

To do’s afvinken, de kinderen ophalen, een vriend opbellen en tussendoor ook nog een workout uitvoeren: onze agenda’s zitten bomvol. Hoewel het natuurlijk goed is om ambities te hebben en een invulling te geven aan je dagen, is het tegelijkertijd belangrijk om rust te kunnen vinden in je leven. Het gaat om de ideale balans! Met deze vier tips en tricks helpen we je alvast op weg.

Harde reset: een weekend weg

Merk je dat het je echt even te druk wordt? Dan is het een verstandig idee om een harde reset in te lassen: zet alles even stil, en ga eropuit. Je hebt waarschijnlijk het gevoel dat dit geen optie is, aangezien je nog veel op je bordje hebt liggen. Negeer dat gevoel even, en zeg je afspraken af. Het komt immers nooit écht goed uit om weg te gaan! Maar de wereld vergaat niet als jij even een moment voor jezelf pakt. Trek er een weekend op uit, het liefst in je eentje. Dat kan gewoon in eigen land.

Wij vinden de Waddeneilanden daarvoor een uitgelezen locatie: weg van je vaste grond, midden in de rust. En ook de zee helpt om je tot rust te laten komen! Boek een overnachting in dit heerlijke hotel Ameland, waar je na een dag aan het water als een blok in slaap zult vallen. En trakteer jezelf tevens op een goed diner! Bij restaurant Ameland wordt er lekker voor je gekookt, terwijl jij geniet van een ontspannen gevoel.

Ameland

Plan je agenda niet te vol

Hoe kun je in je dagelijks leven meer rust vinden? Het is raadzaam om de planning in je agenda nauwlettend in de gaten te houden. Prop die agenda niet te vol! Je kunt bijvoorbeeld tegen je vrienden gewoon maar beter eerlijk zeggen dat je te druk bent, en liever later eens wilt afspreken. Het zal waarschijnlijk even schakelen zijn als je het niet gewend bent om dit te doen, maar het is een belangrijke stap om beter naar jezelf te leren luisteren.

Durf los te laten

Bovenop je drukke planning, ben je vaak óók nog eens bezig met piekeren en malen in je hoofd. Om hiermee te kunnen stoppen, moet je durven loslaten. Hoe erg is het nu echt dat je niet aan die stofzuigbeurt bent toegekomen? En denk je daadwerkelijk dat die vriend boos werd, toen je afzei omdat je hoofd te vol zat? We blazen dingen vaak op in ons hoofd, terwijl ze in werkelijkheid niet zo’n ramp zijn.

Minder met je telefoon bezig zijn

Een grote stressfactor in ons leven? Dat is onze telefoon. De hele dag door worden we gestoord door notificaties. Probeer eens om wat notificaties uit te zetten! Natuurlijk zijn sommige appjes en belletjes wel belangrijk – daar kun je een onderscheid in maken. Misschien kun je af en toe je telefoon zelfs even weg leggen, om dat zen gevoel weer te kunnen omarmen.

Meer Travelvibe news?

Check onze Travelvibe news pagina