vakantie lanzarote

Houd jij van de natuur en kleinschalige logeeradresjes met een authentiek karakter? Dan past een vakantie op Lanzarote vast goed bij jou. Lanzarote is het op vier na grootste van de Canarische Eilanden en het ligt vlak voor de Noord-Afrikaanse kust. Het heeft de status van ‘beschermd biosfeerreservaat’ gekregen van UNESCO vanwege zijn prachtige vulkanische landschappen en stranden. Travelvibe deelt de belangrijkste must sees in deze bijzondere omgeving met je:

Duiken

Lanzarote staat bekend om zijn witte strandzanden en zijn overvloedige onderwaterleven. Er zijn volop riffen en scheepswrakken die je kunt verkennen, en er zijn een aantal duikscholen om uit te kiezen verspreid over het eiland die cursussen aanbieden. Vaak kun je je eigen masker en en snorkel meenemen en de riffen op je gemak verkennen.

La Cueva de los Verdes

La Cueva de los Verdes, is een lavastelsel van ongeveer vier kilometer lang dat duizenden jaren geleden gevormd werd toen de vulkaan Monte Corona uitbrak. De lavastromen verhardden aan de buitenkant, maar bleven aan de binnenkant stromen, waardoor tunnels werden gevormd. Ongeveer anderhalve kilometer van deze grotten is open voor bezoekers, en de vormen en kleuren van deze grotten maken deze grotten absoluut een bezoekje waard.

Cueva de los Verdes Lanzarote

Vulkaan El Cuervo

Als je van vulkanen houdt, is dit het moment om er eentje ‘in het echt’ te zien want er zijn veel vulkanen op Lanzarote.Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de El Cuervo, een vulkaan waar je de krater echt in kunt lopen. De wandeling in en rond de vulkaan biedt een prachtig uitzicht over het omliggende landschap, maar er gaat niets boven het gevoel in ‘de buik’ van de vulkaan te staan.

Een bezoekje aan de cactustuin

Deze prachtige cactustuin is het werk van de beroemde architect en kunstenaar Cesar Manrique. Hij heeft een oude rofera (steengroeve) omgebouwd tot een prachtige tuin met de mooiste cactussen bloemen van uit de hele wereld. In de cactustuin vind je 1500 cactussen in 450 verschillende soorten uit 5 verschillende continenten. Als je in alle rust van deze prachtige cactustuin wilt genieten, bezoek de tuin dan aan het begin van de dag of laat in de middag.

vakantie lanzarote

Genieten van het ruige landschap van Los Hervideros

Wie van ruige landschappen houdt, tippen wij op Lanzarote ‘Los Hervideros’. Hier kun je genieten van een mix van turquoise water, donkere basaltkolommen en op de achtergrond kleine rode vulkanische heuvels. Via een aangelegd pad kom je via een korte eenvoudige wandeling terecht bij deze indrukwekkende kliffen.

Dit bijzondere landschap vind je aan de westkust, ten zuiden van Timanfaya National Park . Het uitzichten is het beste bij vloed, omdat je dan de golven tegen de kliffen ziet beuken. Je kunt een bezoekje aan deze plek eenvoudig combineren met een bezoek aan het beroemde Timanfaya National Park.

Op zoek naar een luxe accommodatie op Lanzarote?

Check de silverjet website voor meer luxe adresjes

Meer Travelvibe in en rond de Middellandse Zee

Travelvibe bezoekt het gebied rond de Middellandse Zeeg regelmatig. Zo waren we al eens op Elba en La Palma