veilig skien tips

Elke winter weer kunnen we niet wachten om onze ski’s onder te binden, maar helaas lezen we ook elk jaar over alle ongelukken die plaatsvinden op de pistes. Tijd om ons te verdiepen in hoe je zo veilig mogelijk kunt skiën, zonder ongelukken of verwondingen. We hebben daarom een paar nuttige tips om veilig te skiën voor je op een rijtje gezet:

Tip 1: Draag de juiste uitrusting

Draag warme en waterdichte kleding om ervoor te zorgen dat je comfortabel en droog blijft tijdens het skiën. En natuurlijk draag je ook verschillende laagjes kleding. Zo blijf je lekker warm en kun je eventueel een laagje uittrekken bij een zonnig dag op de piste.

Tip 2: Draag altijd een skihelm

Skihelmen je ziet ze tegenwoordig gelukkig bij bijna iedereen en dat is terecht want ze zijn super belangrijk als je veilig wilt skiën. Ze beschermen je hoofd tegen verwondingen bij valpartijen of botsingen met anderen. Kies altijd voor een skihelm die goed past en comfortabel zit, en zorg dat je hem op tijd vervangt als hij oud of beschadigd is.

Ski safari Travelvibe

Tip 3: Leer eerst de juiste techniek

Als je veilig wilt skiën, is het belangrijk dat je niet zomaar de pistes afdaalt zonder instructie. Zorg dat je eerst de juiste ski-technieken leert van een gecertificeerde instructeur en oefen op een eenvoudige piste tot je de techniek goed onder de knie hebt.

Tip 4: Ski op je eigen niveau

Kies voor pistes die bij je ski-niveau passen en begeef je niet op pistes die te moeilijk voor je zijn. Dit vergroot het risico op ongelukken alleen maar. Als je op de berg een piste tegenkomt waar je niet zeker over bent, neem dan de tijd om eerst een rustig te kijken hoe je wilt afdalen van de piste voordat je de piste neemt.

Tip 5: Wees altijd alert op andere skiërs

Soms ben je zo lekker aan het skiën dat je de wereld om je heen een beetje vergeet. Om veilig de piste af te komen is dat helaas niet de beste strategie. Houd altijd in de gaten wat er om je heen gebeurt en wees alert op anderen. Zorg voor voldoende afstand van andere skiërs en ski niet te snel, zodat het risico op botsingen zo klein mogelijk is.

Tip 6: Drink genoeg water

Blijf genoeg drinken tijdens het skiën zodat je niet uitdroogt en je energieniveau zo goed mogelijk op peil blijft.

Tip 7: Neem regelmatig pauze

Neem regelmatig pauze tijdens het skiën om te ontspannen en even bij te komen. Daardoor raak je niet oververmoeid en voorkom je blessures.