Agriturismo Italie - Travelvibe

Eten onder de olijfbomen, leren hoe je écht Italiaans kookt en urenlang in een zwembad dobberen starend naar het prachtige Italiaanse landschap voor je. Dat kan in zo’n fijne Italiaanse agriturismo. Maar hoe vind je die perfecte agriturismo voor jou tussen 20.000 andere agriturismi ? En waar in Italië moet je eigenlijk zijn?  

AgriturismoOver My Italy

Margot de Kruif is de eigenaresse van MyItaly.nl, de nr 1 boekingssite voor agriturismi in Italië. Ruim vijftien jaar geleden vertrok Margot naar Italië met het idee er een paar jaar te blijven. Maar het beviel haar zo goed dat ze er nooit meer is weggegaan. Ze woont nu met haar gezin op een mooie wijnboerderij ten zuiden van Siena. Travelvibe vroeg Margot hoe zij haar agriturismi selecteert.

Waar herken jij de perfecte agriturismo aan?

“Op internet is het lastig om de perfecte agriturismo te vinden. Je moet er maar op vertrouwen dat het er in het echt ook zo mooi uit ziet en dat het bij je past. Ik herken de perfecte agriturismo aan gastvrijheid, ligging, sfeer en vriendelijkheid van de eigenaar. Maar die kun je eigenlijk alleen ter plekke ontdekken. Daarom bezoek ik altijd de agriturismo voor deze op mijn site komt. De perfecte agriturismo ziet er wat mij betreft van buiten authentiek uit, maar met een modern en fris interieur.”

agriturismo Italie
Agriturismo Italie
Agriturismo Italie

Agriturimo in Piemonte: doen!

“Ook de regio waarin je perfecte agriturismo zich bevindt, is natuurlijk heel belangrijk. Mijn tip: zoek je perfecte agriturismo eens in een minder bekende regio, zoals Piemonte. Onlangs ben ik weer een aantal dagen in Piemonte geweest om ons aanbod daar uit te breiden. Ik was aangenaam verrast: prachtige natuur, vriendelijke mensen, heerlijke wijnen en uitstekend eten. Niet voor niets heeft de organisatie Slow Food hier haar oorsprong. Voor culinaire- en wijnliefhebbers is Piemonte de perfecte regio! Ook het Comomeer is wat mij betreft een aanrader. Dit meer heeft zijn authenticiteit behouden en het is niet voor niets dat onder andere George Clooney (OMG!) er een vakantiehuis heeft. Vanuit Nederland rijd je er in een dag makkelijk naar toe, dus ook ideaal voor een week in het voorjaar.”

Vraag het My Italy

Wil jij ook zo’n perfecte agriturismo boeken, maar heb je hier nog een vraag over aan Margot? Stel je vraag in een reactie. Margot geeft antwoord.