vakantiehuis Frankrijk

Lunchen op je heerlijke terras in het zonnetje, leren hoe je écht Frans kookt in je ruime keuken en urenlang in een zwembad dobberen, starend naar het prachtige glooiende Frans landschap voor je. Wie wil dat nu niet in zijn vakantiehuis in Frankrijk? Maar hoe vind je dat perfecte vakantiehuis voor deze zomer? En wat zijn de mooiste plekjes in Frankrijk waar je moet zijn voor een vakantie in Frankrijk? Wij geven je een paar tips.

1. Locatie, locatie, locatie

Op zoek naar het perfecte vakantiehuis in Frankrijk? Bedenk altijd eerst waar je zelf behoefte aan hebt? Is dat een oase van rust weg van de drukte van de stad, waar je echt kunt ontspannen en genieten van de natuur om je heen? Wil je juist cultuur snuiven in de stad? Of ga je meer voor een avontuurlijke, actieve vakantie? Maak je keuze en ga op zoek naar een vakantiehuis in een regio die past bij jouw vakantiebehoeftes.

2. Voorzieningen in de buurt

Een prachtige omgeving is fijn, maar niemand heeft zin om in zijn vakantie een uur te moeten rijden naar de dichtstbijzijnde supermarkt of een fijn terras op een dorpspleintje. Want laten we eerlijk zijn, eten en drinken zijn ook vakantieprioriteiten, dus let hierop als je je keuze maakt voor een vakantiehuis.

3. Een bijzonder interieur

Met een beetje nieuwe interieur inspiratie is niks mis op vakantie, vinden wij, dus kijk bij het uitzoeken van een vakantiehuis op internet eens naar een heel ander interieur dan thuis; iets dat je zintuigen prikkelt en een vleugje luxe biedt dat je thuis niet hebt. Daar word je gegarandeerd blij van op vakantie!

4. Iets dat je thuis niet hebt

Of het nu gaat om een ​​prachtig ontworpen interieur of bijzondere voorzieningen die je thuis niet hebt zoals een privézwembad, een fantastisch uitzicht of een buitenkeuken; het vakantiehuisje moet je inspireren en je iets geven dat je thuis niet hebt. Deze ‘extraatjes’ kunnen je verblijf extra bijzonder maken. Zo wordt je vakantie gegarandeerd onvergetelijk!

5. Zoek naar voorzieningen die jij belangrijk vindt

Sta jij elke dag het liefst uren in de keuken op vakantie? Of krijg jij het al warm als de temperatuur boven de 20 graden komt? Dan is een airco tegenwoordig geen overbodige luxe. Elke vakantieganger heeft zijn eigen behoeften. Let er bij je keuze voor een vakantiehuis op dat de faciliteiten in het huis aanwezig zijn die belangrijk voor je zijn.

6. Ga eens voor een minder bekende regio

Wie wil je er op vakantie nu niet verrast worden met heel veel moois? Zoek je perfecte vakantiehuis daarom ook eens in een minder bekende regio van Frankrijk, in de noordelijke Vogezen bijvoorbeeld.Houd je van bossen dan zit je hier goed want deze regio, aan de grens met Duitsland, bestaat voor zo’n 65 procent uit bosgebied. Ook zijn er vele charmante stadjes en dorpjes te bezoeken, zoals Wissembourg en Obersteinbach. Natuurliefhebbers tippen wij Livradois-Forez. Dit mooie natuurpark ligt op de grens tussen de departementen Loire en Puy-de-Dôme. Het is een prachtig wandelgebied met mooie uitzichten op de toppen van de Auvergne en de Alpentoppen in het oosten.