Zell am See Kaprun Travelvibe

Zell am See & Kaprun zijn in Nederland vooral bekend als wintersportbestemming, maar ook in de zomer is er genoeg te doen en te beleven. Wij reisden voor een familievakantie af naar deze regio in Oostenrijk. Wat we ervan vonden? We hebben een top week gehad! Het is er relatief rustig, het meer van Zell am See heeft uitgebreide watersportmogelijkheden én de omgeving is adembenemend mooi. Check nu onze leukste tips voor een vakantie in Zell am See:

Travelvibe’s Fotoverslag Zomer in Zell am See:

Travelvibe Stuw meer Kaprun

Dagje Mooserboden dam

Als je je auto parkeert voor een dagje bij de stuwdam van Kaprun, denk je met een klein wandelingetje bij het meer uit te komen. Niets is minder waar. Er volgen twee korte busritten door smalle tunnels en een rit in een ‘Lärchwand’, een grote openlucht lift. Het ene ritje is nog mooier dan het andere. Zo is het al een heel avontuur om er te komen.

Wandelen

Eenmaal aangekomen bij de stuwdam kun je de dam te voet verkennen (er is ook een klein museum op de dam), maar er zijn rond het stuwmeer ook volop goed uitgezette wandelingen. Maak er een daguitje van en sta versteld over geschiedenis van de dam, de flora en fauna en de indrukwekkende uitzichten op het hooggebergte.

Bijtjes in de Alpen…

Stuwmeer Kaprun | Travelvibe

De damwand bij het stuwmeer van Kaprun is 107 meter hoog!

Nassfeld | Travelvibe

De wandelpaden rond Zell am See bieden volop mogelijkheden om de bergen te verkennen.

Alpen bloem Travelvibe

En bloemen te ontdekken die je thuis niet ziet…

_Edelweiss Travelvibe

Na het wandelen smaakt een biertje het lekkerst…

_Zell am See wandelen Travelvibe

Just chilling with a view

_Gletscherbaan travelvibe

Dit de Gletscherjet 2, één van de kabelbanen richting de Kitzsteinhorn.

Kitzsteinhorn Travelvibe

Wow, we zijn op het hoogste punt van Salzburg op ruim 3000 meter hoogte!

_Sigmund Thun Klamm Travelvibe

Indrukwekkend watergeweld in de Sigmund-Thun kloof

Sigmund Thun Klamm 2 | Travelvibe

Combineer een bezoekje aan deze kloof met de Kitzsteinhorn. Je komt er langs op weg naar de kabelbaan die je naar de top van de berg brengt.

Suppen meer van Zell am See

Langs het meer zijn er volop openbare strandjes waar je lekker kunt zwemmen of suppen. Ook zijn er overal plekken waar je kano’s of zeilboten kunt huren.

Zwembad bij meer Zell am See Travelvibe

Behoefte aan iets meer zwemluxe? Kies dan voor één van de zwembaden. Wij kozen voor een bezoekje aan Lido Thumersbach.

krimml watervallen oostenrijk

Dit is de Krimmler Wasserfälle van ruim 380 meter hoog! Tip: bezoek ook het watercentrum dat je vindt bij de ingang van de waterval.

Alter Tauernweg | Travelvibe

In de zomer wordt de waterval druk bezocht. Niet zo dol op drukte? Neem dan de Alter Tauernweg naar boven, een handelsroute die al werd gebruikt door de Kelten en de Romeinen.

Zomer rodelbaan Kaprun Travelvibe

Must do op een vakantie met kinderen: de zomer rodelbaan! Wij namen de Maisiflitzer maar er zijn er meerdere in de regio.

Fijn van Oostenrijk: veel speeltuintjes bij de berghutten. (Lees: je kind speelt terwijl jij op het terras met een drankje geniet van het geweldige uitzicht)

National Park Hohe tauern - Travelvibe

Dagje iets minder weer? Wij tippen het bezoekerscentrum van het nationaal park ‘Hohe Tauern’.

Ontdek de geschiedenis van de Alpen en leer welke dieren en planten er leven. Echt een ‘aanraakmuseum’  en dus zeer kindvriendelijk!

Waar ligt Zell am See?

Zell am See ligt in een dal in het westen van de provincie Salzburgerland. Vanaf Utrecht is het 960 kilometer rijden, dus ongeveer 10 uur rijden. Vlieg je liever? Boek dan een vlucht naar Salzburg (op 98 kilometer) of naar Innsbruck (op 147 kilometer).

Zell am See & Kaprun kaart travelvibe

Meer tips voor Zell am See & Kaprun nodig?

Op deze website vind je meer informatie over Zell am See & Kaprun. Als je een accommodatie boekt die op deze website staat, ontvang je de Zell am See-Kaprun Summer Card. Deze kun je nergens kopen, maar geeft je – in veel gevallen – gratis toegang tot de voornaamste toeristische attracties in deze regio. Dit bespaart je met een gezin gegarandeerd tientallen euro’s.