Top 10 reisbestemmingen 2016 - Travelvibe

Travelvibe was vandaag op de Vakantiebeurs 2016! We hebben mooie stands gezien, inspirerende bestemmingen ontdekt en dé top 10 reisbestemmingen 2016 gehoord van trendwatcher Tessa aan de Stegge van Cherry Picker/ Cherry LAB. Zij vroeg 10 reisexperts wat voor hen een must-visit bestemming van 2016 is.

top 10 reisbestemmingen 2016 - travel vibe

1. Cornwall

Rianne Romijn, brand manager travel Vakantiebeurs: “Cornwall is het Nieuw-Zeeland van Europa: mooie stranden, overweldigende natuur, dynamische ruige kustpaden (eindeloze trailruns) en hippe restaurants en accommodaties in authentieke plaatsjes.”

2. Chicago

Noël van Bemmel, De Volkskrant: “Na de ijzige winter, vieren Chicagoans hun zwoele zomer uitbundig. Denk bistrotafeltjes op straat, op brede stadsstranden en op hoge dakterrassen. Deze derde stad van de VS is warm, vriendelijk en fijnzinnig.”

Extra tip: Regel je visum voor de USA alvast via Evisumservice.nl. Dat is een handige site voor ESTA aanvragen in het Nederlands die je daarna makkelijk makkelijk kunt betalen met PayPal of iDeal.

3. Botswana

Lonely Planet: “Wild Africa at its best with some of the greatest wildlife spectacles on Earth, from elephants and antelopes, to big cats and African wild dogs. The Okavango Delta and Kalahari desert are both iconic African landscapes and vast stretches of wilderness.”

4. Cuba

Matthijs de winter, Reiz& magazine: “Cuba staat met één slipper in een nieuw tijdperk. Alles waarin het land nu afwijkt kan straks verdwenen zijn. Veramerikanisering ligt op de loer. Nu kun je nog wifiloos bij Cubanen thuis eten en slapen, en genieten van muziek, natuur, stranden en sigaren.”

cuba top 10 reisbestemmingen 2016 - Travelvibe

5. Ljubljana

Paul Rômer, National Geographic Traveler: “Ljubljana is een mix van Praag en Wenen en verkozen tot Groene Hoofdstad van Europa. Ljubljana heeft zich ontwikkeld tot een milieu- en fietsvriendelijke gemeente, met hippe bars en prachtige historische architectuur.”

6. Nepal

Laura Coolen, What about her: “In Nepal staan ze met open armen en een warm hart te wachten. Het land heeft zoveel te bieden; van levendige steden vol cultuur tot de Himalaya, van ongerepte natuur tot de meest gastvrije en lieve bevolking ooit, kleurrijke festivals en heerlijk eten, avontuurlijke must-do’s en onontdekte regio’s.”

7. Bilbao

Frank Oostdam, ANVR: “Bilbao is de perfecte citytrip. Bilboa is de tapashemel voor foodlovers en heeft de hoogste dichtheid van sterrenrestaurants. Even uit de stad ontsnappen? Baskenland biedt: hiken, cultuur, prachtige kust en visser plaatsjes en veel, heel veel rioja.”

8. Myanmar, Merqui archipel

Conde Nast Traveler: “Tourism to Myanmar is already on a meteoric rise—and the political situation seems to be improving by the day—meaning Myanmar is once again a trending destination.”

9. Belfast

Theo de Reus, TravMagazine: “De meeste mensen kennen Belfast van de burgeroorlog die Noord-Ierland tussen 1966 en 1998 in zijn greep hield en die tegenwoordig eufemistisch wordt aangeduid als The Troubles. Belfast is de geboorteplaats van de Titanic, terwijl de omgeving van de stad als decor diende voor de tv-serie Game of Thrones. In Belfast is het elke avond zaterdagavond.”

10. Iran

Tessa aan de Stegge, Cherry Picker/Cherry LAB: “Iran opent je hart. De bevolking is de highlight van dit land. De meest warme, geïnteresseerde en directe mensen die ik ooit ben tegengekomen. Sinds kort kun je het land in met een visum upon arrival, dus waar wacht je op?”

Eerder publiceerden wij al dé reistrends voor 2016 volgens Cherry Picker/ Cherry LAB.