bijzondere kampeerplekken, slapen op een ecocamping

Van een of meerdere nachtjes in de natuur knapt ieder mens op. De frisse lucht in je longen, de zon op je bol en de stilte om je heen, die alleen wordt verstoord door het fluiten van de vogels. Je kunt kiezen voor een accommodatie in de natuur, maar met kamperen geniet je helemaal optimaal van het buitenleven. Dit is onze top 5 bijzondere kampeerplekken:

Kamperen in een voedselbos

Dit populierenbos wordt langzaam omgevormd tot een voedselbos met fruitbomen, bessenstruiken, kruiden en wilde grassen. In dit voedselbos kun je kamperen met je tent en aan de rand van het bos kun je kamperen met een camperbusje. Ook is er een glamping tent en een geheel ingerichte caravan. De plek is ideaal voor natuurliefhebbers en heel back to basic. Wel is er een sanitairgebouwtje met twee composttoiletten en een warme en koude douche. Voor kinderen is er een klein trapveldje, een dierenweide en een klein speelhuisje. Deze camping kun je reserveren via Campspace.

bijzondere kampeerplekken, kamperen in een voedselbos

Kamperen in het veld

Op deze plek in het veld kun je helemaal Coronaproof kamperen omdat er voor de gasten eigen sanitair is. De plek is ideaal voor als je even helemaal tot rust wilt komen, maar ook houdt van avontuur, want je hebt hier het gevoel alsof je aan het wildkamperen bent (maar dan wel met de luxe van het sanitair). Vanuit de tent heb je een prachtig uitzicht over de velden, dus een mooie zonsondergang is gegarandeerd. Deze camping kun je reserveren via Campspace.com.

bijzondere kampeerplekken, slapen in het veld

Overnachten in een yurt

Wil je wat meer comfort? Kies dan voor een overnachting in een yurt! Deze yurt staat tussen de fruitbomen op een boerenerf. Je hebt de plek helemaal voor jezelf, omdat er geen andere kampeerders komen. Daardoor is het ook ideaal voor een romantisch weekendje weg, of voor een weekendje helemaal voor jezelf. De yurt heeft een comfortabel bed, ook is er een keukentje waar je zelf kunt koken. Een douche en toilet vind je in de boerderij. Deze camping kun je reserveren via Campspace.

bijzondere kampeerplekken, slapen in een yurt

Back to Basic

Op deze plek ga je weer wat meer back to basic met je eigen tentje. Zet hem op vlak langs het water en geniet daarna van de omgeving en het uitzicht. Ondanks dat de minicamping back to basic is, is er wel een overkapping waar je met regen onder kunt schuilen. Daar vind je ook stroom, een koelkast, een waterkoker en een koffiezetapparaatje. Natuurlijk zijn er ook een douche en een toilet. Leuk weetje: de minicamping heeft een eigen boomgaard. Van dat fruit maken ze sap, dat je ook mag komen proeven. Deze camping kun je reserveren via
Campspace.com

bijzondere kampeerplekken, back to basic slapen

Ecocamping

Op deze ecocamping ben je echt midden in de natuur. De camping ligt namelijk midden tussen de weilanden en dichtbij Dark Sky Park Lauwersoog. Dit betekent dat er geen lichtvervuiling is en dat je goed sterren kunt kijken. In de tuin van het oude landhuis is plek voor tentjes, caravans en campers. Je kunt gebruik maken van de douche met warm water, de stroomaansluitingen en een composttoilet. Ook mag je zelf groente uit de moestuin oogsten en is er een plek voor een kampvuur. Deze camping kun je reserveren via Campspace.com

bijzondere kampeerplekken, slapen op een ecocamping

Meer bijzondere overnachtingen?

Wil je op andere bijzondere plekken overnachten? Kijk dan deze blogs over slapen op het strand of slapen in het bos. Ga je een weekendje naar Rotterdam? Plan dan een nachtje in design hotel in Rotterdam.