top van de Zugspitze -hoogste biergarten Duitsland - Travelvibe

De Zugspitze in Zuid-Beieren ligt op de grens van Oostenrijk-Duitsland en is met 2.962 m de hoogste berg in Duitsland. In de winter bind je hier de ski’s onder, in de zomer is dit een perfect wandelgebied. Op de top van de Zugspitze kun je een biertje drinken en genieten van het uitzicht op de Alpen en de Eibsee. Het panoramarestaurant wordt niet voor niets ‘de hoogstgelegen biergarten van Duitsland’ genoemd. 

Hoe kom je op de top van de Zugspitze?

Je bereikt de top met de moderne Tiroler Zugspitzbahn. Bovenop de Zugspitze vind je een restaurant, een kiosk, een museum en een ruimte voor activiteiten. Vanuit de Oostenrijkse kant bereik je de Zugspitze vanaf Ehrwald-Obermoos, vanuit Duitsland doe je dit vanaf Garmisch-Partenkirchen en Grainau de Zugspitzplatt is bereikbaar met de Bayerische Zugspitzbahn. Hier vind je de twee gletsjers; de noordelijke en zuidelijke Schneeferner. Vanaf het Zugspitzplatt voert de Gletscherbahn naar de top. De top kan aan Beierse zijde ook worden bereikt met de Eibsee Seilbahn.

Skiën op de Zugspitze

Op de top van de Zugspitze vind je maar liefst drie gletsjers waar in de winter volop geskied wordt. Het skigebied Zugspitz Arena telt in totaal 144 kilometer piste en 55 liften. Deze zijn verdeeld over zes afzonderlijke skigebieden.

Zugspitze hoogste berg van Duitsland - Travelvibe

Prijzen voor een ritje naar de top van de Zugspitze!

Dit zijn de prijzen voor een enkeltje/retourtje Zugspitze:

  • Volwassene: € 28 / € 42,50
  • Jeugd (16-18 jaar): € 23 / € 33,50
  • Kinderen (6-15 jaar): € 17 / € 25

Waar kun je overnachten bij de Zugspitze?

In het gebied rondom de Zugspitze kun je kiezen voor hotels en appartementen in…

Duitsland
Garmisch-Partenkirchen
Grainau
– Eibsee

Oostenrijk:
Ehrwald

Meer café’s op grote hoogte?

Het hoogste café van Tirol vind je in Pitztal. Meer weten?

Check hier ons blog over Café 3440 in Tirol.

Hoogste cafe van Tirol - cafe 3440 - Travelvibe