Travelplogs van Travelvibe Brugge - Travelvibe

Tegen de avond arriveren in Brugge, is terechtkomen in een Middeleeuws sprookje. Feeëriek verlichte panden, pleinen en straten met glimmende keitjes, trappelende paardenhoeven in nauwe steegjes, glinsterende kanaaltjes (reien) met witte zwanen en kaarsvlammetjes achter de kleine ruitjes van de vele culinaire hotspots. Wow! Dit is adembenemende schoonheid op slechts 2,5 uur rijden van Utrecht.

Travelplog Brugge - Travelvibe

Must-sees
De binnenstad van Brugge staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is één grote bezienswaardigheid. Enkele mustsees in het centrum zijn:
– Onze Lieve Vrouwekerk (met 122 meter het hoogste bakstenen gebouw ter wereld)
– Rozenhoedkaai (klassieke foto-hotspot)
– Minnewater (romantische plek aan het water)
– Godshuizen (hofjes)
– Belfort (de Halletoren op de Grote Markt voor een mooi uitzicht)

Travelplog Brugge - Travelvibe

Laat je rijden!
Geen zin om alle bezienswaardigheden per voet af te gaan? Op de Grote Markt kun je opstappen in de vele paardenkoetsjes en een rondrit van een half uur maken. De meeste gebouwen glijden trappelend aan je voorbij. Kijk vooral omhoog, de gevels zijn schitterend! Ook het huren van een fiets of Segway is op verschillende plekken in de stad mogelijk. Zo kun je op je gemak de stad bewonderen en alle uithoeken even aandoen. Natuurlijk mag je een rondvaart over de Brugse reien niet overslaan…

Travelplog Brugge - Travelvibe

Bier, friet en chocolade
Het Bourgondische leven draait in Brugge op volle toeren. Bier wordt er in elk geval voldoende getapt, gebrouwen en gedronken. Eén merk is ‘Brugse Zot’ gebrouwen in stadsbrouwerij de Halve Maan. Deze brouwerij is dagelijks geopend voor een bezoek, inclusief proeverij!
Verse Vlaamse frites zijn heerlijk en uiteraard volop verkrijgbaar. Wil je iets luxer aan de friet? Bij Chez Vincent (Sint-Salvatorskerkhof 1) wordt volgens eigenaar Vincent ‘enkel de top uit de frietketels getoverd’. Benieuwd naar alle geheimen en geschiedenis van de goudgele lekkernij? In het frietmuseum (Vlamingstraat 33) kom je álles te weten.

Travelplog Brugge - Travelvibe

Shoppen en genieten
Winkelen in Brugge is een feestje. Het centrum van Brugge kent verschillende winkelwijken. In het sfeervolle centrum (vooral de Steenstraat) vind je bekende winkelketens en shopjes met Brugse klassiekers als kant en chocolade. Rondom dit centrum vind je juist heel veel trendy boetiekjes en delicatessenzaakjes. Alvast oriënteren? Bekijk hier het shopaanbod en adresjes in Brugge en de regio.

Travelplog Brugge - Travelvibe

Uitwaaien
Op slechts 15 km afstand ligt de kust van België met plaatsen als De Haan, Blankenberge, Zeebrugge, Heist en Knokke. Heerlijk om even uit te waaien of een smakelijk visje te eten.