Travelvibe bucketlist 2016

Travelvibe onderzoek: “Ruim 20% van de 30 plussers wil in 2016 op verrassingsreis”

26 januari 2016 Ruim een vijfde (23,4%) van de 30 plussers heeft een verrassingsreis bovenaan zijn bucketlist 2016 staan. Dit blijkt uit een onderzoek naar bucketlist-reizen onder ruim 250 Nederlandse 30 plussers. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Travelvibe, hét snelgroeiende reisblog voor 30 plussers.

Reis buiten Europa grootste wens van 30 plusser

De verre reis buiten Europa voert met 36,8% de lijst met bucketlist-reizen voor 2016 aan, gevolgd door een culturele reis (26,8%). De verrassingsreis staat met 23,4% op de derde plek van de verlanglijst van de 30 plusser. Minder populair zijn de culinaire reis (9,2%) en de sportieve reis (13,2%).

Verassingsreis als reistrend

Een verrassingsreis is een reis waarvan de bestemming van te voren niet bekend is en waarbij enkel geselecteerd kan worden op criteria als temperatuur, vluchtduur en activiteiten ter plaatse. De stijgende populariteit van de verrassingsreis onder 30 plussers past helemaal binnen de reistrends van 2016 die onlangs op de Vakantiebeurs werden gepresenteerd. Verrassingsreizen zijn onder andere te boeken bij Srprs.me, Verrassend Geregeld en Bestemming onbekend.

Travelvibe onderzoek bucketlist 2016:
30 plussers zien ‘extra weekendje weg’ als grootste gemiste kans afgelopen jaar

Travelvibe bucketlist 2016

Grootste gemiste kans: extra weekendje weg

Veel 30 plussers hebben een heel druk leven. Dit maakt het lastiger om op reis te gaan. Travelvibe vroeg de 30 plussers daarom ook naar dé trip die ze vorig jaar graag hadden willen maken, maar niet gemaakt hebben. 
Daarbij worden de ‘extra weekendjes weg’ door 40% van de ondervraagde 30 plussers gezien als de grootste gemiste kans van het afgelopen jaar. Daarna gevolgd door een reis buiten Europa (38,4%) en 30% gaf aan dat ze een reis naar een bijzondere ‘off the beaten’ track-bestemming hadden willen maken. Respondenten noemden bijvoorbeeld een avontuurlijke camperreis over legendarische routes, thrillseeken op een racecircuit of een familietrip naar een groot amusementspark.

30 Plussers inspireren
Travelvibe-oprichters Laura van den Biggelaar en Yvon Reitsma: “Uit ons onderzoek blijkt duidelijk dat veel 30 plussers nu nog steeds avontuurlijk zijn ingesteld. Het reizen komt er alleen minder van dan ze zouden willen, omdat het managen van werk en gezin veel  aandacht vraagt. Wij willen 30 plussers met ons reisblog inspireren om die trips tóch te maken. Het is nu makkelijker dan ooit om met gezin, partner of vrienden een reisje te boeken en gewoon te gaan.”

Meer info?
Neem contact met ons op.

Yvon - Travelvibe: 30 plus Reisblog & Reisfotografie
Yvon