VisitLeeds - Trendbestemmingen 2017 Lonely Planet’s Best in Europe 2017 - Travelvibe

Wat zijn dé Europese trendbestemmingen voor zomer 2017? Lonely Planet geeft het antwoord met de top 10-lijst ‘Lonely Planet’s Best in Europe 2017‘. Al meer dan 40 jaar struinen de reisexperts van Lonely Planet naar nieuwe ervaringen en de beste reistips voor Europa. Ook voor Best in Europe 2017 delen deze experts hun insider-tips en vertellen wat dé trendbestemmingen 2017 zijn.

Dit is Lonely Planet’s Best in Europe 2017-lijst:

1. Zagreb, Kroatië
2. Gotland, Zweden
3. Galicië, Spanje
4. Noord-Montenegro
5. Leeds, Verenigd Koninkrijk
6. Alentejo, Portugal
7. Noord-Duitsland
8. Moldavië
9. Pafos, Cyprus
10. Le Havre, Frankrijk

Hotlist van trendbestemmingen 2017

Voor het beste van Lonely Planet in Europa 2017 is een hotlist van bestemmingen over het hele continent samengesteld om deze zomer te bezoeken. Van cultureel avontuur tot spectaculair landschap, Europa heeft iets te bieden aan elke reiziger. Elke bestemming biedt iets nieuws, spannends of onontdekt. Dit maakt het nú de moeite waard om te gaan verkennen.

Kosmopolitisch Zagreb

Zagreb in Kroatië is dit jaar dé nummer één bestemming in Europa. Deze ‘booming’ binnenlandse hoofdstad wordt vaak over het hoofd gezien, omdat reizigers in Kroatië sneller kiezen voor de Adriatische kust. Zagreb is zowel kosmopolitisch als ‘edgy’ en combineert zonovergoten Oostenrijks-Hongaarse pleinen met indrukwekkende architectuur en bloeiende straatkunst.

Leeds als upcoming citytrip

Lonely Planet noemt Leeds als één van Europa’s topbestemmingen voor zomer 2017. De stad heeft dit vooral te danken aan de herontwikkeling die de afgelopen tien jaar hebben plaatsgevonden. Ook noemen de reisexperts de bloeiende culturele scene, het groeiende food-aanbod, de ambachtelijke biercultuur en een bruisend nachtleven. “Eenmaal gedefinieerd door zijn industriële verleden, is Leeds nu een stad vol zelfvertrouwen en een culturele hub in Noord-Engeland. Met o.a. de heropening van Leeds Art Gallery en de 50ste verjaardag van Leeds Carnival, is dit hét moment om naar Yorkshire te gaan”, aldus een woordvoerder van Lonely Planet.

Onbekende trendbestemmingen 2017:
Gotland, Moldavië, Galicië of Pafos

Op de lijst voor ons ook vier minder bekende bestemmingen. Zo is Gotland een oud Baltisch eiland (90 km voor de kust van Zweden) met een adembenemend landschap, rustige zandstranden en een scala aan historische bezienswaardigheden. Hoofdstad Visby behoort tot werelderfgoed van UNESCO. Wordt Moldavië genoemd als het land van geheime wijnkelders en kloosters. Staat de Noord-Spaanse regio Galicië bekend om meer dan 1.000 km kustlijn met mooie vissersdorpen, honderden stranden en heerlijke zeevruchten. Tot slot de Europese Culturele hoofdstad van Cultuur; Pafos in Cyprus; dé combinatie van strand en tegelijk monumenten en historische plaatsen van 5.000 jaar oud.

Gotland - Lonely Planet’s Best in Europe 2017 - Travelvibe
Gotland - (Photo: Rodrigo Rivas Ruis - Imagebank.sweden