Anja Bos True Places Travel - Travelvibe

Hoe reist de 30 plusser? Kiezen zij – net als wij – veelal voor Europa of kijken ze ook verder over de grenzen. We vragen het aan een 30-plusser die sowieso van reizen houdt en ook nog een aardige 30+ reistip weggeeft! Dit keer:

Anja Bos van True Places Travel

“Ik ben personal shopper voor reizen. Ik help mensen om hun reiswensen om te zetten in reisplannen zonder dat ze daar zelf avonden voor hoeven te zoeken. Reizen verrijkt je horizon en maakt je flexibel. Een andere omgeving, nieuwe mensen, gevarieerd eten en activiteiten die je vanuit je eigen huis niet zou beleven. Het is een cliché maar “Travel is the only thing you buy that makes you richer”.

Reis je liever in Europa of buiten Europa?

“Ik reis graag naar het onbekende, landen buiten Europa hebben dan ook de grootste aantrekkingskracht. Maar ik heb inmiddels ook veel Europese landen op mijn Bucketlist staan, zoals Albanië en Slovenië.”

Favoriete stad en/of regio in Nederland?

“Mijn favoriete regio in Nederland is de Waddeneilanden. Zodra je op de boot zit, laat je letterlijk het dagelijkse leven achter je en kan je heerljk ontspannen.”

Favoriete land in Europa?

“Spanje, de mensen, het eten, de wijnen, de zon… Ik kom er heel graag. Zowel in de steden als de stranden, maar ook de natuurparken, de witte dorpjes. Ik vind het echt een heerlijke vakantiebestemming. De mensen zijn zo gastvrij en behulpzaam. Je voelt je daar echt welkom.”

Favoriete stad in Europa?

“Afgelopen jaar heb ik voor het eerst Malaga bezocht. Ik was gelijk fan. Wat een mooie stad, prachtige gebouwen, hippe terrasjes en restaurants. Interessante musea en heerlijk struinen langs de boulevard en even chillen op het strand. Echt een veelzijdige bestemming.”

Favoriete land buiten Europa?

“Deze vraag krijg ik vaker, maar vind ik echt heel lastig. Mijn meest indrukwekkende bestemming is Suriname waar ik o.a. een meerdaagse jungletocht heb gemaakt. Maar Australië heeft voor altijd mijn hart gestolen. Ik heb hier drie maanden rondgereisd en de veelzijdigheid en ook weer de relaxte Ozzies maken dit mijn favoriete land.”

Favoriete stad buiten Europa?

Marrakech is echt een betoverende stad, en dat op slechts drie uur vliegen vanaf Nederland. Ik ben er meerdere keren geweest. Het is ook de meest favoriete bestemming van mijn kinderen inmiddels.”

Atlas Marrakech Dag van de bergen- Travelvibe

De 30 plus reistip van Anja Bos, True Places Travel:

Maak een lijstje van de wensen en verwachtingen van alle gezinsleden en probeer deze af te vinken tijdens de vakantie.

Wat is je beste reisherinnering?

“Samen met mijn vader op studiereis door Costa Rica, Panama en Nicaragua. Ik was eigenaar van een reisbureau en mijn vader werd uitgenodigd als voorzitter van een samenwerkingsverband van reisbureaus. Heel bijzonder om samen deze bestemmingen te bezoeken.”

Wat neem jij altijd mee op reis?

“De LINDA., ik lees dat alleen tijdens vakantie en ontspannen is dan ook voor mij tijd voor een tijdschrift…”

Kies jij voor sneeuw of zon?

“Ik hou toch vooral van de warmte. Dus het liefst zoek ik de zon op.”

Ga je voor actief of relaxed op vakantie?

“je zult mij geen dagen op het strand zien, ik ga graag op pad om dorpjes te ontdekken of te hiken in de natuur.”

Wat is jouw 30+ reistip voor de lezers van Travelvibe?

“Maak een lijstje van de wensen en verwachtingen van alle gezinsleden en probeer deze af te vinken tijdens de vakantie. Dat kan een bepaalde activiteit zijn, maar ook ruimte om bijvoorbeeld (eindelijk eens) tijd te hebben voor een goed boek. Als iedereen aan bod komt tijdens de vakantie, is deze altijd geslaagd.”

Meer lezen van Anja? Voor Travelvibe schreef ze de volgende gastblogs:

Heb jij de ultieme reistip voor de 30 plusser?

En… heb je genoeg te vertellen over jouw eigen reisgedrag? Stuur ons dan even een berichtje! Wie weet sta jij binnenkort ook met jouw verhaal op Travelvibe!