uitkijktoren Denemarken
Foto: Visit Denemarken

Ga jij deze zomervakantie naar Denemarken? Ga dan eens kijken bij de ‘Forest Tower.’ Dit is de nieuwste (en hoogste) uitkijktoren van Denemarken. Je vindt deze spectaculaire 45 meter hoge design uitzichttoren midden in de natuur van de regio Zuid-Seeland op een uurtje rijden van Kopenhagen. Travelvibe vertelt je er meer over…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Camp Adventure (@campadventuredk) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Camp Adventure (@campadventuredk) op

Deens design

De Forest Tower is een ontwerp van het Deense EFFEKT architects. Het ontwerp moest volledig in balans zijn met de mooie natuur in Zuid-Seeland. Dat is gelukt, want de uitkijktoren is één van de finalisten van het World Architecture Festival. Op de top heb je een geweldig uitzicht over het vlakke Deense land. Een perfect plekje voor een foto! Maar dankzij het mooie design van de toren vind je ook tijdens de beklimming volop mooie fotospots.

Klimpark & uitkijktoren Denemarken

De kijktoren is onderdeel van Camp Adventure. Dit is het grootste klimpark van Denemarken. In het klimpark vind je tien verschillende parcoursen verspreid over 7,5 hectare bos. Er zijn parcoursen voor kinderen, maar ook routes voor de grootste daredevils zonder een greintje hoogtevrees.

Waar ligt deze uitkijktoren?

De nieuwe uitkijktoren ligt in de regio Zuid-Seeland in het plaatsje Rønnede. Het ligt een uurtje rijden ten zuiden van Kopenhagen. Een citytrip Kopenhagen valt dus prima te combineren met een bezoek aan de Forest Tower.

Wanneer is de uitkijktoren geopend?

Camp Adventure is elke dag open tussen 10.00 – 18.00 uur.

Wat kost een ticket?

Een los ticket voor de Forest Tower kost je 150 Deense kronen. Dat is ongeveer 20 euro. Er zijn ook diverse combinatietickets te koop. Kinderen onder de zes jaar bezoeken Camp Adventure gratis.

Handig: gratis je auto laden

Gedurende de gehele maand juli 2024 kun je je elektrische en hybride auto 2 uur gratis opladen bij de uitkijktoren. De aanbieding geldt alleen als je een ticket hebt voor activiteiten bij Camp Adventure. Download de Powerfuel App en volg zoals de instructies. De kosten worden dan niet doorberekend. Vergeet niet om je auto na 2 uur van de lader te halen.

De hond mag mee

Honden aan de lijn zijn toegestaan op Camp Adventure en in de Forest Tower. Je moet alleen zorgen dat je het bos netjes en schoon achterlaat. Veel honden worden nerveus van hoogtes en daarom wordt aangeraden ze op de begane grond achter te laten. Ook moet je je hond kort aangelijnd houden en rekening houden met de andere bezoekers.

Check deze video van de hoogste uitkijktoren van Denemarken:

Meer tips over Denemarken?

Check deze blogs: