Bijzondere en Unieke accommodaties - holidayhome-783847 - Travelvibe

Reizigers kiezen in 2019 graag voor originele en unieke accommodaties. Denk aan een verblijf in een iglo, boomhut, woonboot, riad, ryokan of lodge. Dit blijkt uit een onderzoek van Booking.com. Zo wil 20% van de Nederlandse reizigers in 2019 verblijven in een bijzondere accommodatie. Het onderzoek toont ook aan waarom reizigers geïnspireerd raken om voor deze unieke accommodaties te kiezen.

Waarom willen reizigers verblijven in een unieke accommodatie?

1. Trendsetter in unieke accommodaties

Vakanties zijn een kans om je normale routine te doorbreken, iets nieuws te proberen en soms zelfs je levenswijze te veranderen. Het komt dus niet als een verrassing dat wereldwijd meer dan een derde van de reizigers van plan is om in 2019 ten minste één keer te verblijven in een unieke accommodatie zoals een kasteel of boomhut. Daarnaast willen reizigers niet alleen geïnspireerd raken; ze willen ook anderen inspireren. Veel reizigers kiezen voor een alternatieve accommodatie om hun individualiteit uit te drukken. Wereldwijd zegt 26% te kiezen voor een unieke accommodatie, zodat ze als trendsetter worden gezien.

2. Leef en ontdek, Like a local

Reizigers kunnen vanuit deze unieke accommodaties de omgeving verkennen, maar ver van huis toch het thuisgevoel ervaren. Bovendien kunnen ze zo de verborgen pareltjes ontdekken waar alleen de locals van af zouden weten. Door in een woning-achtige accommodatie te verblijven, krijgen reizigers de kans om een kant van de stad of het land te zien die ze anders nooit ontdekt zouden hebben.

3. Budgetvriendelijk, maar bijzondere accommodatie

Soms kunnen deze bijzondere overnachtingsadresjes ook goedkoper uitvallen dan je gewend bent. Zo zegt bijna de helft van de reizigers wereldwijd dat ze met een woning-achtige accommodatie het meeste waar voor hun geld krijgen.

Unieke accommodatie chouettecabane-237831 - TravelvibeZoek je ook een bijzondere en unieke accommodatie?
Travelvibe tipt ‘Slapen in…’