Vakantie in Duitsland - Travelvibe

Duitsland is een populaire bestemming voor de Nederlandse vakantieganger, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Het aantal landgenoten dat in de zomer kiest voor een vakantie in Duitsland, groeit. Dit zijn vakanties naar ‘natuurbestemmingen’ in Oost-Duitsland en Beieren. Voor de kortere vakanties zijn de bestemmingen op zo’n vier uur rijden van Utrecht populair, zoals het Sauerland, de Eifel en de Moezelstreek.

In 2016 brachten 956.000 Nederlanders hun vakantie in Duitsland door. Een jaar eerder waren dit er 834.000. Uit de cijfers blijkt ook dat wie eenmaal op vakantie in Duitsland is geweest, ook terugkeert. Ruim 60% van de mensen die er vakantie viert, is vier keer of vaker geweest.

Exploring the German Vineyards of Rheinessen

Een bericht gedeeld door Travelvibe.nl ? (@travelvibenl) op

Duitsland is populair bij de Nederlanders vanwege de natuur, de relatief lage prijzen en de rijke regionale keuken

Michaela Klare – Duits Verkeersbureau

Dark clouds gathering over Heidelberg Castle today… More German castles? Check our blog…

Een bericht gedeeld door Travelvibe.nl ? (@travelvibenl) op

Onze ervaringen en reistips Duitsland:

Travelvibe maakte afgelopen twee jaar ook regelmatig een tripje naar Duitsland. We kozen daarbij voor thema’s als natuur, culinair, sportief en fun. Een overzicht:

Duitsland Culinair

EEN TRIPJE NAAR DE GROOTSTE WIJNREGIO VAN DUITSLAND: RHEINHESSEN

Op de fiets kun je Rheinhessen, het stukje Duitsland van de duizend heuvels, goed leren kennen. Tussen de wijngaarden en korenvelden fiets je van wijnboer naar wijnboer. Tussendoor stop je voor een smakelijke lunch of een mooie bezienswaardigheid.

reistips Duitsland wijnregio Rheinhessen Travelvibe

Duitsland Cultureel

5 tips voor een bezoek aan Heidelberg

In de meivakantie bezocht Yvon de Duitse stad Heidelberg. De stad is beroemd om het kasteel, de mooie ligging aan de Rijn, de uitvinding van de boekdrukkunst en je vindt er de oudste universiteit van Duitsland. We verzamelden tips voor een citytripje of als interessante tussenstop.

tips Heidelberg

Duitsland Sportief

DICHTBIJ OP WINTERSPORT in FELDBERG

Niet te ver rijden voor de wintersport? Laura ging wintersporten in Feldberg in het Zwarte Woud! Onze conclusie? Prima te doen! Op zo’n 6 uur rijden, kun je al skiën op elk niveau. Je zit in een mooie omgeving, met goede horeca én het is er ook nog eens heel kindvriendelijk.

Dichtbij Wintersporten in Feldberg Duitsland - Travelvibe

Duitsland Fun

TIPS VOOR EEN TOP BEZOEK AAN EUROPA-PARK!

In het Zuid-Duitse stadje Rust ligt het op één na grootste attractiepark van Europa; Europa-Park met ruim 100 attracties. Het park is in Nederland nog relatief onbekend. Yvon verkende het park een paar dagen met haar gezin en deelt haar tips voor een bezoek aan dit Duitse attractiepark.

tips Europa-park Travelvibe

Travelvibe on a skitrip in Germany! More pics? Check our blog!

Een bericht gedeeld door Travelvibe.nl ? (@travelvibenl) op

Wat is jouw favoriete type vakantie in Duitsland en waar?