Vakantie Jordanië voor vrouwen

Op Travelvibe lees je vooral over Nederland en Europa, maar soms komen we in contact met gepassioneerde reizigers die het liefst nog veel verder reizen. Deze keer is dat Michèle Oudenaarden van Sawadee reizen. Zij deelt de mooiste plekjes van Jordanië met Travelvibe en laat je ook zien waarom zo’n trip perfect is om met een groep vrouwen te maken:

Waarom reizen naar Jordanië met vrouwen?

Michèle Oudenaarden over reizen met vrouwen: “Reizen is natuurlijk voor zowel mannen als vrouwen een geweldige ervaring. Toch zagen wij in sommige landen plekken, waar je met een gemengd gezelschap niet zo gemakkelijk komt. Denk aan een bezoekje aan het vrouwelijke gedeelte van een bedoeïenentent bijvoorbeeld. Daarom introduceert  Sawadee reizen een nieuw concept: Vrouw-op-Reis. Je reist samen met gelijkgestemde medereizigsters en een vrouwelijke lokale of Nederlandssprekende reisleidster. Dat geeft een extra dimensie aan je reis én laat je de wereld vanuit het perspectief van vrouwen uit andere culturen te bekijken. Een onvergetelijke ervaring! Hieronder deel ik mijn beste tips voor een rondreis in Jordanië met je.”

6x must do’s in Jordanië

★Dobber op de Dode zee

De Dode Zee bevat zoveel minerale zouten dat hij onleefbaar is voor flora en fauna. Het water is zo zout dat je als vanzelf blijft drijven, een vreemde gewaarwording. Er is een speciaal gedeelte voor Jordanese vrouwen en daar kun je dan ook naar toe. Neem zeker een hele middag de tijd om hier te genieten en mis de zonsondergang niet!

★ Terug in de geschiedenis met een bezoek aan Jerash

Jerash is een fantastische stad die ligt in een heuvelachtig landschap vol olijf- en sinaasappelbomen. Ooit woonden hier 20.000 inwoners, die zich voornamelijk bezighielden met handel. De stad werd in de achtste eeuw tijdens een aardbeving grotendeels bedekt met zand. Daardoor zijn het theater, de tempels, markt en straten zo perfect bewaard gebleven en lijkt het net of je in een geschiedenisboek rondloopt.

Voer een goed gesprek met de locals

Met Vrouw-op-Reis wil Sawadee reizen ook de interactie met lokale vrouwen stimuleren en ondersteunen. In Mount Nebo, de plek waar Mozes het beloofde land zag, kun je lunchen met lokale vrouwen die gespecialiseerd zijn in weven. Voor en na de lunch vertellen ze je trots over hun manier van weven en laten ze hun kunstwerken zien.

ordanië - Mensen & Portretten | travelvibe-3

★ Sta versteld van de natuur in het Dana Wildreservaat

Het Dana Wildreservaat is één van de mooiste parken van Jordanië. Er leven vele vogels, reptielen en andere soorten dieren. De omgeving is schitterend! Overal om je heen zie je bergen en rotspartijen. Tip: maak er onder begeleiding van een lokale ranger een wandeling. De ranger geeft uitleg over de vele medicinale planten, de dieren en de eerste bewoners van het gebied.

Jordanië - Dana Nationaal Park | Tra

★ Bezoek Petra by night

Petra is absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in het Midden-Oosten. Deze stad van de Nabateërs, is gebouwd in de derde eeuw voor Christus. De stad ligt verborgen in een enorm rotsgebergte en is te bereiken via een nauwe hoge kloof (de Siq). Tip: op maandag, woensdag of donderdag kun je naar ‘Petra by Night.’ Dit is een avondvoorstelling waarbij Al Khazneh, de schatkamer van Petra, wordt verlicht met honderden kaarsjes. Mooi!

Jordanië - Petra | Travelvibe

★ Maak een tocht door de Wadi Rum woestijn

Een tocht door de Wadi Rum woestijn mag zeker niet ontbreken op een rondreis door Jordanië! Ontdek de Wadi Rum per landcruiser,  kameel of te voet. Met Vrouw-op-Reis gaan we ook langs de bedoeïenen vrouwen die ons meer inzicht geven in het leven als vrouw in de woestijn. Ook leer je hoe je sierlijke versieringen maakt met henna en kohl. Ongetwijfeld zullen al deze bijzondere indrukken en de onbeschrijflijk mooie sterrenhemel van de woestijn je een paar uurtjes langer wakker houden.

Jordanië - Wadi Rum|Travevibe
foto’s: Sawadee reizen

Wat zijn de voordelen van Vrouw op Reis?

  • Speciaal voor vrouwelijke reizigers
  • Contact met lokale vrouwen
  • Gevoel van saamhorigheid en ruimte voor nieuwe vriendschappen
  • Plekken ontdekken waar een gemengd gezelschap niet wordt toegelaten

Meer info over de reisroute vind je hier.

Meer artikelen van Travelvibe buiten Europa?

Check onze pagina met reistips wereldwijd

 

* Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Sawadee reizen.