Meer van Bled uitzicht Travelvibe

Dat Slovenië één van de meest fotogenieke landen van Europa is, wisten wij allang. Op onze rondreis door Slovenië konden we bijna niet stoppen met fotograferen.  Maar de mooiste foto’s worden toch vaak gemaakt door lokale fotografen. I feel Slovenia laat maandelijks een Sloveense topfotograaf aan het woord over zijn favo fotolocaties. Deze maand is dat Jošt Gantar, een gerenommeerde fotograaf, wiens werk werd geëxposeerd op verschillende belangrijke tentoonstellingen over de hele wereld. Ontdek nu zijn favo fotospots in Slovenië:

1. het meer van Bled – Osojnica

Vanuit het dorpje Osojnica heb je één van de mooiste uitzichten op het meer van Bled en de regio er om heen. Het uitzicht ligt op het oosten waardoor je de ochtendkleuren nog mooier kunt vastleggen. In de herfst en de winter zie je vanuit hier vaak hoe de mist over het meer kruipt. Wow!

2. St. Tomas Hill

St Tomaz Hill Slovenië | Travelvibe

Op deze fotolocatie kun je een typisch Sloveense landschap heel goed vastleggen. Je kijkt uit op de Kamnik Savinja Alpen. Je ziet de heuvels van Škofja Loka en de kerk Sv. Tomaž (St. Thomas) op de top. Dit is ook een échte ‘ochtend’-locatie, omdat deze plek uitkijkt op het oosten. Hier kun je ook de betoverende kleuren van de zonsopgang bewonderen.  In de herfst en winter is het hier ook heel mooi omdat je dan vaak ochtendmist ziet. Vaak komt alleen de kerk net boven de mist uit. Maar pas op, want de mist trekt regelmatig nog veel hoger op. Dan kun je de kerk niet meer zien, maar dat maakt een bezoekje aan deze plek alleen maar spannender!

3. Peričnik Waterval  

Peričnik Waterval | Travelvibe

De Peričnik-waterval ligt in de Vrata-vallei. Deze waterval bestaat uit twee grotere watervallen en een prachtige beek die er onder door stroomt. Het gebied rondom de waterval is ook zeer divers en biedt nog veel meer foto-mogelijkheden. Het wandelpad erheen brengt je ook achter de waterval. Hoe spectaculair is dat?  Deze waterval is super fotogeniek in alle seizoenen en de hele dag door!

4. De vallei van de zeven meren

Vallei van de zeven meren Travelvibe

Er liggen zeven bergmeren in deze vallei in het hart van Triglav National Park. Of je hier nu ‘s ochtends of  ‘s avonds bent, met of zonder zon; er zijn hier altijd mogelijkheden voor fotografie. De vallei is ook prachtig als je de herfstkleuren kunt vastleggen. Absolute must see!

5. Logar Vallei

Deze vallei is niet alleen een geweldig startpunt voor wandelingen in de Kamnik-Savinja-Alpen, maar ook een geweldig voorbeeld van duurzaamheid en bescherming van Sloveens erfgoed. Dit kun je zien op de goed onderhouden afgelegen boerderijen in deze regio. De fotomogelijkheden hier zijn eindeloos – zowel als je de vallei binnenkomt als vanaf de panoramische weg boven Logar Valley.

* Alle foto’s in deze blog zijn gemaakt door Jošt Gantar.

 Meer tips over Slovenië?

Check de site van I feel Slovenia of lees meer over onze rondreis door Slovenië. Check hier het verslag van dag 1-3 van onze rondreis Slovenië en hier dag 4 en 5 van onze roadtrip Slovenië.

[yuzo_related]