Great Orme roadtrip | Wales

Ben jij klaar voor ruige kustlijnen, rijk cultureel erfgoed én heel veel outdoor avontuur? Zet dan Wales dit jaar op je bucketlist! Deze regio in het westen van het Verenigd Koninkrijk heeft 2019 uitgeroepen tot ‘The Year of Discovery ‘. Daarbij moedigen ze iedereen aan Wales te (her)ontdekken om zo iets nieuws over Wales en over jezelf te ontdekken. Mooi thema toch! Daarom tippen wij je vandaag de leukste dingen die je kunt ontdekken op vakantie in Wales:

Dit kun je zien & doen in Wales!

Coasteering & Zweven aan een zipline

Wales zit vol verborgen schatten en attracties. Om ze te vinden kun je ervoor kiezen om langs de Welshe kust te wandelen, maar het is natuurlijk veel spannender om van kliffen te springen, langs de kustlijn te zwemmen en meteen een paar grotten van binnen te bekijken. Dat noemen ze in Wales ‘Coasteering’ en deze sport levert je gegarandeerd een hoge dosis adrenaline op. Op zoek naar nog meer opwinding? Bezoek dan Zipworld in de Penrhyn Quarry in Wales. Daar vind je de snelste zipline ter wereld, waarmee je met maar liefst 160 km/u door de lucht zoeft.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ontdek Wales (@ontdekwales) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ontdek Wales (@ontdekwales) op

Roadtrip over ‘The Wales Way’ met de auto, de fiets of te voet

Op een beetje roadtrip wil je het liefst alle highlights van de omgeving zien. Daarom hebben ze in Wales ‘The Wales Way‘ bedacht. Dit zijn 3 nationale tourroutes met hier en daar een detour in de omgeving die je de mooiste landschappen en uitzichten op de kust laten zien. Ook maak je kennis met de bruisende steden, dorpen en andere bezienswaardigheden die je kunt vinden in de groene valleien en tussen indrukwekkende bergen.

Reis je liever niet met de auto? Je kunt route ook deels wandelend  vervolgen (inclusief de Wales Coast Path en andere National Trails) of fietsen langs één van de vele fietspaden die door het land lopen. Onderweg zijn er genoeg plekken om te stoppen en lokale producten te ontdekken, waaronder 6 Michelin-sterrenrestaurants, wijngaarden, distilleerderijen, cafés en brouwerijen.

roadtrip wales
foto: Visit Wales

Kastelen & Musea bezoeken

In Wales vind je ruim 600 kastelen. Daar moet je er natuurlijk wel één of meer van bekijken. Bezoek dan ook zeker één (of alle drie!) de nationale parken of bezoek één van de galerieën of musea. Je kunt ook meer ontdekken over het rijke erfgoed van Wales met een ondergrondse rondleiding door één van de vele steenkoolmijnen in het gebied bijvoorbeeld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ontdek Wales (@ontdekwales) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ontdek Wales (@ontdekwales) op

Zelf Wales ontdekken?

Op OntdekWales.nl vind je nu de leukste stedentrips, fly & drives of wandelvakanties in Wales van verschillende reisaanbieders. De vlucht met KLM naar Cardiff, overnachtingen en lokaal vervoer zijn altijd inbegrepen.

Meer Travelvibe op reis

Wij maken al meerdere geweldige tripjes naar Groot Brittanië: