Verrassende activiteiten op de pistes van Savoie Mont Blanc - Travelvibe

Bij wintersport denk je aan witte bergtoppen, besneeuwde bossen, draaiende skiliften en een fijne accommodatie. In het Franse Savoie Mont Blanc hebben ze vijf bijzondere items voor wintersporters.

Vijf verrassende activiteiten op de pistes van Savoie Mont Blanc:

Flying nest containerhotel Avoriaz - Travelvibe

Slapen in een containerhotel in de sneeuw

In Avoriaz kunnen wintersporters verblijven in omgebouwde scheepscontainers van ontwerper Ora Ito. Het containerhotel heeft de naam ‘Flying Nest’ en staat garant voor een bijzonder en onvergetelijk verblijf in de sneeuw.

wellness op de piste in Sybelle - Travelvibe

Wellness op de piste

Stel je even voor… Tijdens een daling zie je in de verte stomend bad opdoemen… Of zie je even verderop een houten saunahuisje op de berg liggen. Je kunt het tegenkomen in Sybelles, tijdens het evenement Zen Ô Sybelles. Daar genieten wintersporters van 2-5 februari van spa- en wellnessbehandelingen óp de piste.

Art on the pistes ©OT Courchevel - Travelvibe

Museumkunst op de piste

In de skigebieden van Savoie Mont Blanc zijn ook dit jaar weer indrukwekkende kunstwerken langs de pistes te bewonderen. Tijdens de 10eeditie van Art at the Summit worden onder andere in Courchevel en Valmorel inspirerende kunstwerken tentoongesteld. Vanwege het 10-jarig jubileum staat o.a. Dalí dit jaar in de belangstelling. De kunstwerken zijn t/m 22 april dagelijks te bewonderen.

Foodtruck La Folie Douce - Travelvibe

Foodtrucks op de piste

Traditionele berghutten met heerlijke gerechten, vind je genoeg in Savoie Mont Blanc. Wil je eens wat anders of heb je geen tijd te verliezen tijdens het skiën, dan kun je op de ski’s lunchen bij de Foodtrucks van La Folie Douce.

Rock the pistes festival - Travelvibe

Muziekfestivals in de sneeuw

Vergeet de concertzaal of modderig grasveld, maar denk wel aan podia met goede muziek ín de sneeuw. In Port du Soleil treden diverse Franse en internationale acts op tijdens het Rock the Pistes Festival van 17-23 maart.

Wintersporten in Savoie Mont Blanc

Savoie Mont Blanc telt 110 skigebieden en beslaat maar liefst tweederde van de Franse Alpen. Deze Franse wintersportoorden behoren tot de top in de wereld. Hier vind je eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten. In de zomer staat Savoie Mont Blanc garant voor prachtige wandelingen, uitdagende fietsroutes, luxueuze kuuroorden en grandioze gorges.

Slapen in Savoie Mont Blanc?
Boek hier jouw accommodaties in Savoie en Haut-Savoie.