just go surprisereis- Travelvibe

Het avontuur van reizen ook als 30 plusser vasthouden? Dat kan met een verrassingsreis! In een druk bestaan eigenlijk dé perfecte keuze. Het enige dat je hoeft te doen is bij een surprise-reisaanbieder een budget en thema aangeven en verder wordt de reis voor je geregeld. Travelvibe is super benieuwd hoe een verrassingsreis werkt en volgt het avontuur van Mark & Jodie op de voet. Zij vertrekken volgende week naar…

Waarom een verrassingsreis?

“Dit jaar zijn we 15 jaar samen en we willen graag een speciale, maar korte reis maken. Veel bestemmingen en ideeën zijn de revue gepasseerd zoals Helsinki , een korte ski-trip in Oostenrijk of naar een stad in Rusland… We kwamen er zelf niet echt uit. Daarom kozen we voor het avontuur en vooral het gemak van een surprisereis.”

Verrassingsreis jodiemark - Travelvibe

Gaan de kinderen mee op deze surprisereis?

“We gaan deze reis samen op pad zonder onze twee dochters. Zo kunnen we optimaal genieten van de verrassingen die de stad ons te bieden heeft. En als het ons goed bevalt, boeken we gewoon nog een keer een verrassingsreisje met de kinderen.”

Welke wensen hebben jullie aangegeven?

“Tijdens het boeken hadden we een paar wensen. We kozen voor een 4-daagse citytrip. De vlucht en de hotelovernachtingen met ontbijt zijn inbegrepen in een standaard prijs zonder bijkomende extra’s. Het enige dat we weten is dat het hotel midden in de stad ligt, zodat we ter plaatse alle kanten op kunnen.”

just go surprisereis- Travelvibe

Vertrek: Schiphol

“We willen vooral een voor ons onbekende stad ontdekken. We reizen graag naar steden in Scandinavië zoals Stockholm en Oslo, maar dit hebben we niet geselecteerd. De verrassing is het leukste! Daarom hebben we wel aangegeven in welke steden we samen al (meerdere) keren zijn geweest. Berlijn, Düsseldorf, Dublin, Praag, Gent, Brugge, Brussel en Antwerpen worden het dus niet.
We hebben met opzet geen selectie gemaakt voor een warme of koude bestemming. We hebben wel een voorkeur, maar dat maakt het minder leuk. Schiphol hebben we aangegeven als vertrekpunt.”

‘We speculeren er op los’

“Niet weten waar je heen gaat totdat je op de luchthaven bent, geeft ook veel voorpret. We speculeren er op los! We weten al wel dat het geen Londen , Parijs of Barcelona wordt, deze populaire bestemmingen vallen juist buiten de opties omdat ze te ‘standaard’ zijn.”

SPRSME verrassingsreis - Travelvibe

Vermoeden jullie al iets?

“In de bevestigingsmail van onze reis kregen we een persoonlijke webpagina met alle updates over onze citytrip. We tellen af naar onze vertrekdatum en ook de updates van de weersverwachting op de plaats van bestemming verschijnen vanaf een week voor vertrek. Voor ons kan het weer wel een tipje van de sluier oplichten. Mark is meteoroloog en misschien kan hij er dan al achter komen waar we heen gaan?! Inmiddels volg ik ervaringen van andere reizigers op Instagram. Ik zie daar Madrid , Milaan en Nice bijvoorbeeld vaker voorbij komen. Eén van deze steden heb ik nu in mijn hoofd…

In het vliegtuig kunnen we ons pas echt voorbereiden op de bestemming. Het is wel heel relaxed op deze manier. Normaal hebben we vooraf al plannen gemaakt wat we allemaal in en bij een stad willen gaan doen, zien, eten en drinken. Nu gaan we er meer open in en we hopen op deze manier ook een stad op een andere manier te leren kennen. Voor nu is het nog even afwachten dus…”

verrassingsreis - Travelvibe

Uiteraard zijn wij ook benieuwd waar de reis heen zal gaan. We volgen Mark & Jodie komende dagen op de voet…

Updates

Mark en Jodie houden ons voor vertrek op de hoogte van eventuele updates, die delen wij natuurlijk graag even…

21 december – Weersverwachting:

Weerbericht verrassingsreis - Travelvibe

★ 27 december: 10 °C, bewolkt met zon
★ 28 december: 9 °C, bewolkt met zon en regen

Speculaties:
Balkan, Wenen, Milaan, Porto, Istanbul

Welke bestemming denk jij dat het gaat worden? 

Verrassingsreis als reistrend

Een verrassingsreis past overigens helemaal binnen de reistrends van 2016. Travel trendbureau Cherry Picker publiceerde onlangs: “Lang vooruit plannen is niet meer nodig, we reizen niet meer voor een bestemming, maar voor de ervaring. We willen hoe dan ook ontsnappen uit het 24/7 geconditioneerde leven en het maakt niet uit waarheen. Soms boeken we een verrassingsreis of selecteren enkel op criteria als temperatuur, vluchtduur en de activiteiten ter plaatse”.

Wil je zelf een verrassingsreis boeken? Dit kan o.a. bij:
Srprs.me
Verrassingstickets
Opverrassing.nl
Verrassend Geregeld
Bestemming onbekend