parkeren luchthaven zonder stress

Misschien heb je er vast wel eens last van: reisstress. Je hebt een heerlijke vliegvakantie voor de boeg, maar ziet stiekem een beetje op tegen de reis. Eerst moet je zorgen dat je bij de luchthaven komt en je auto parkeert. Daarna moet je vlekkeloos door de douane zien te komen en hopen dat je vlucht op tijd vertrekt. Het gevolg is dat je met meer stress op vakantie gaat dan je eigenlijk zou willen. Om dat te voorkomen, is goede voorbereiding cruciaal. Hierbij geven we je graag een paar tips om alsnog zo relaxed mogelijk aan je vliegvakantie te beginnen.

Tip 1: Regel op tijd een veilige parkeerplek

Als je je auto voor een tijdje achterlaat omdat je op vakantie gaat, wil je zeker zijn dat je auto op een veilige plek staat tijdens jouw reis. Ga daarom ruim voor je reis op zoek naar een parkeerplek. Je auto parkeren op een parkeerplaats vlak bij de luchthaven, ook wel ‘offsite parkeren’ is dan een handige tip. Het is vaak goedkoper en je kunt in veel gevallen profiteren van extraatjes als valet parking, een check up of wasbeurt van je auto of hulp bij het vervoer van je bagage naar de luchthaven.

Voor het vinden van de juiste parkeerplek voor jouw budget kun je Parkos gebruiken bijvoorbeeld om te parkeren op charleroi airport. Dit is een handig vergelijkings- en boekingsplatform voor betaalbaar en veilig parkeren.

Tip 2: Makkelijke kleding helpt

Ben je veilig aangekomen op de luchthaven? Dan volgt de tweede grote ‘horde’ op je vliegreis: de douane. Natuurlijk zorg je ervoor dat je reisdocumenten in orde zijn, maar een ander handig advies is hier om je comfortabel te kleden en niks aan te trekken wat je moeilijk aan of uit kunt trekken. Denk hierbij aan riemen, strak zittende kleding of schoenen met lange veters.

Mocht je bij de security de vraag krijgen een van je kledingstukken of schoenen uit te trekken, dan heb je dat zo gedaan. Scheelt je weer qua stressniveau. Ook tijdens je vlucht profiteer je van comfortabele niet te strak zittenden kleding. Zo kom je ontspannen en minder gestresst aan.

Tip 3: Neem digitale accessoires mee

Ben je snel en makkelijk door de douane gekomen en nu ruim op tijd voor je vlucht? Dan is het tijd om je telefoon erbij te pakken, zodat je tijdens het wachten lekker een film of serie kunt kijken die je uiteraard vooraf hebt gedownload op je telefoon.

Neem daarvoor altijd een paar handige digitale accessoires mee. Een powerbank is daarbij een absolute must. Neem er eentje mee die licht is en een flinke oplaadcapaciteit (tot 20.000 mAh) heeft, zodat je je telefoon tijdens het wachten in elk geval kunt opladen. In veel vliegtuigen kun je je telefoon tijdens de vlucht opladen, maar dat gaat niet zo snel. Natuurlijk heb je dan ook een universele adapter bij je zodat je op elke denkbare luchthaven je telefoon kunt opladen. Stop ook altijd een fijne headset in je tas. Bij Travelvibe kiezen we op reis liever voor eentje met draad, zodat we minder oplaadstress hebben tijdens het reizen.