Vök Baths IJsland - Travelvibe

foto’s: Vök Baths

IJsland staat bekend om zijn geothermische activiteit. Zo vind je er veel thermische baden en warmwaterbronnen. Toch zijn er in het oostelijke deel van IJsland relatief minder thermale bronnen vinden. Het splinternieuwe Vök Baths brengt daar nu verandering in. Vök Baths bestaat uit een verzameling serene geothermische drijvende zwembaden, gelegen in het prachtige Urriðavatn-meer in Oost-IJsland.

Vök Baths IJsland - baden in Oost-IJsland 2- Travelvibe

De drijvende zwembaden zijn zo ontworpen dat ze perfect opgaan in de natuurlijke omgeving. Op die manier tasten ze de ongerepte schoonheid van het gebied niet aan. Naast de zwembaden zijn er nog twee warme zwembaden, een buitenbar en een stoombad en koude tunnel met een mistdouche. Het water van deze IJslandse baden is zo puur, dat ze zelfs gecertificeerd zijn als drinkwater.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vök Baths (@vokbaths) op

Dompel je volledig onder in het unieke en ongerepte landschap van IJsland en word één met de natuur in de geothermische en drijvende Vök Baths

Meer activiteiten in Oost-IJsland

De baden liggen 5 kilometer ten noordwesten van Egilsstaðir, de grootste stad in het oosten. Egilsstaðir biedt diverse toeristische faciliteiten, zoals een volksmuseum, camping, hotel en een vliegveld. Vanuit Egilsstaðir kun je excursies boeken zoals paardrijtochten, georganiseerde wandeltochten, jeep tours en noorderlicht tours.
Op een half uurtje rijden vanaf Egilsstaðir ligt de enorme waterval Hengifoss. Vanuit Egilsstaðir is er een mooie route over de Fjarðarheiði naar Seyðisfjörður. Dit is één van IJslands meest spectaculaire wegen met veel indrukwekkende watervallen.

Vök Baths IJsland - baden in Oost-IJsland - Travelvibe

Praktische informatie:

Hoe kom je er?

Met de auto vanuit het zuiden van IJsland:
Höfn 262 km
Djúpivogur 161 km

Met de auto vanuit het noorden van IJsland:
Akureyri 269 km
Myvatn 164 km

Meer info over IJsland? 
Visit Iceland
Oost IJsland
Hotels in Egilsstaðir
Vliegen naar IJsland

Meer lezen over IJsland? 
Ook leuk! Minder toeristisch Noord-IJsland