Volvo Ocean Race in Den Haag - Travelvibe: Prologue start on-board Brunel. Drone photos, Brunel in foreground, fleet in the distance. Photo by Rich Edwards/Volvo Ocean Race. 08 October, 2017

De Volvo Ocean Race komt zondag 24 juni a.s. aan in Den Haag! Het is de eerste keer dat deze legendarisch zeilrace in Nederland finisht. De teams hebben de afgelopen negen maanden maar liefst 46.000 zeemijl afgelegd. Van 24 juni tot en met 1 juli kan het publiek kennis maken met de Volvo Ocean Race in Den Haag en Scheveningen. Niet alleen met de boten en de bemanning, ook zijn er veel sportieve en muzikale activiteiten te doen in en rond (de kust van) Den Haag.  

Volvo Ocean Race Den Haag - Travelvibe
Photo by Jesus Renedo/Volvo Ocean Race. 03 November, 2017.

De aankomst belooft voor de zeilers én de tienduizenden belangstellenden een onvergetelijk sportmoment te worden. De Volvo Ocean Race boten, waaronder het Nederlandse Team Brunel en team AkzoNobel, zullen na negen maanden finishen en aanmeren in de haven van Scheveningen. De Finish belooft een festijn te worden voor alle leeftijden, zeilfans, sportliefhebbers en gezinnen. Bovendien zal de haven acht dagen lang in het teken staan van zeilen en watersport met allerlei watersportactiviteiten en wedstrijden.

Volvo Ocean Race Den Haag - Travelvibe
Photo by Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race. 03 November, 2017

Race Village Volvo Ocean Race in Den Haag

Na de Finish zullen de boten van Volvo Ocean Race aanmeren in de Race Village. Daar kunnen fans de hele week de boten van dichtbij zien en hun helden ontmoeten. Globaal zal het extra programma rondom de Volvo Ocean Race als volgt zijn:

Zondag 24 juni: Aankomst Volvo Ocean 65 boten
Woensdag 27 juni: Kids Day, M32 Catamaran zeilen  en Legends Parade (avond)
Donderdag 28 juni: Catamaran zeilen M32, Practice Race en een Legends Sail By
Vrijdag 29 juni: Pro-Am Volvo Ocean 65 boten, M32 Catamaran zeilen
Zaterdag 30 juni: In-Port Race
Zondag 1 juli: Volvo Ocean 65 Boat Tour

Ook is er de hele week volop entertainment in de Race Village, waaronder optredens van:

Donderdag 28 juni: Splendid
Vrijdag 29 juni:
Causes, Chef’Special & Racoon

Toegang is alle dagen gratis.

Kijk hier voor het volledige programma van de Volvo Ocean Race en de vele activiteiten in Den Haag.

Meer Feest aan zee in den Haag?

Precies 200 jaar geleden bouwde Jacob Pronk het eerste badhuis op Scheveningen en ontstond de eerste badplaats van Nederland. Twee eeuwen later gaat het strand en stad voor de wind. En dat wordt deze zomer uitbundig gevierd met ‘Feest aan Zee‘.

De agenda barst van de activiteiten als festivals, exposities en voorstellingen. De finish van de Volvo Ocean Race is een happening, maar je kunt deze zomer ook genieten in Scheveningen en Den Haag van, o.a.:

Kijk voor álle activiteiten op het uitgebreide programma van Feest aan Zee