Voordelig vliegen - Travelvibe

Hoe kun je nu het beste voordelig vliegen? Dat zochten Expedia en Airlines Reporting Corporation (ARC) uit met het onderzoek ‘Preparing for Takeoff: Air travel outlook for 2016’. Hieruit blijkt dat 2016 een perfect jaar is om te reizen; de ticketprijzen zullen dit jaar verder blijven dalen. Bovendien zijn er een paar tips hoe je de allerscherpste tarieven krijgt. We delen ze hier met je:

Tip 1: 140 dagen voor vertrek een vliegticket boeken

Uit de onderzoeksdata blijkt dat je het meeste voordeel behaalt bij een boeking 140 dagen voor vertrek. Dat betekent dat je zo’n 4,5 maand voor je op reis gaat zou moeten boeken. Wachten op lastminute-deals zou daarbij niet langer nodig zijn.

Tip 2: Vliegticket boeken in het weekend

Het weekend blijkt het juiste moment om de beste vliegticket-deals te vinden. Eerder werd nog wel eens bericht dat dinsdag een goede dag zou zijn. Deze dag komt nu op de tweede plek, na het weekend.

Voordelig vliegen - Travelvibe

Tip 3: Combineer vlucht en hotel

Kies je voor een vlucht van 6 uur of langer? Dan kun je flink besparen door hotel en vlucht te combineren. Dat geldt ook voor reizen met een vlucht binnen Europa, maar met een verblijf langer dan 7 dagen.

Tip 4: Vertrek op een doordeweekse dag

Ook de dag van vertrek kan extra voordelen opleveren: vliegen naar een vakantiebestemming op een doordeweekse dag is vaak voordeliger.

Tip 5: Kies voor Europa voor het meeste voordeel

De gemiddelde prijsdalingen per vlucht vanuit Europa gemeten over de periode oktober 2014-2015, waren als volgt:


bron: Expedia

voordelig vliegen - Travelvibe

Voordelig vliegen? Inspiratie voor een citytrip:

Afgelopen jaar hebben wij al een flink aantal bestemmingen bezocht die je heel voordelig kunt boeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Sardinië
Ibiza
Valencia
– Málaga
Madrid
Marrakech

Atlas Marrakech Dag van de bergen- Travelvibe