Waarom gek op wintersport - Travelvibe

Ook net terug van een heerlijke week wintersport? Dan kijk je vast terug op alle positieve ingrediënten van een wintersportvakantie. Dit is dan ook waarom wij zo gek op wintersport zijn:

Bergen & natuur

Dat oneindige uitzicht op de bergtoppen verveelt nooit en zorgt dat wij graag skiën. Elke ochtend is het weer een fijn begin van de dag als je de gordijnen openschuift. Stap je in de gondel, dan wordt het uitzicht alleen maar mooier. Hoge pieken, ochtenddauw, besneeuwde dennenbomen, ijspegels en kletterende bergbeken… Dat alles maakt het echte wintersportgevoel compleet.

gek op bergen en natuur op wintersport - Travelvibe

Eten & drinken

Schnitzel, curryworst, kaiserschmarren, goulashsoep, frittatensuppe of Tiroler gröstl, het is allemaal even lekker en dan vooral op de Oostenrijkse piste. Met dat mooie wintersportweer, zit je lekker buiten in de zon op een terras. Ook in Italië, Frankrijk, Duitsland of Zwitserland vind je smakelijke wintersportgerechten op de menukaart.
Ook qua drankjes zit je goed op de pistes. Kies je voor fris, dan smaakt een Oostenrijkse Almdudler of Tirola Kola altijd goed. Na het skiën kiezen wij liever een Aperol Spritz.

Almdudler op wintersport - Travelvibe
Aperol Spritz op wintersport - Travelvibe

Actief & gezond

Het voordeel van een wintersport? Je bent de hele dag buiten en ook nog actief bezig in die schone, frisse berglucht. Ook de uitdaging om jezelf te verbeteren (op bijvoorbeeld snelheid, techniek of lef) houdt de wintersport uitdagend. Sporten kost je deze week geen enkele moeite en je staat er zelfs met liefde vroeg voor op. Dat je ‘s avonds ook al vroeg in bed ligt, helpt natuurlijk ook… Waar als je ergens goed slaapt, is het in de bergen.

geprepareerde pistes wintersport - Travelvibe

Gemütlichkeit & gastvrijheid

Bij Oostenrijk denk je al snel aan ‘Gemütlichkeit’. Pittoreske dorpen, knusse berghutten, rode ruitgordijnen, traditionele kleding en muziek en vooral vriendelijke locals. Ook zorgt een wintersport voor quality time met je reisgenoten; denk aan spelletjes doen, samen afdalingen maken en genieten van zwemmen of wellness. Oh, en de après-ski natuurlijk 😉

Oostenrijk gemutlich - Travelvibe

Zon & sneeuw

Er is geen betere combinatie dan een strakblauwe lucht, zon en vers geprepareerde pistes. Iedereen die gek op wintersport is, wenst Kaiserwetter. Wil je dit een beetje sturen? Dan is een skivakantie in de lente een aanrader. Kies je voor een gebied met hoog gelegen pistes, dan kun je tot ver in april nog skiën, in het zonnetje.

kaiserwetter op wintersport - Travelvibe

Meer wintersporttips?

Je vindt ze op de pagina Wintersportplaatsen van Travelvibe.

Waarom ben jij gek op wintersport?