verrassingsreis couple Travelvibe

Verrassingsreizen worden steeds populairder. Alleen deze zomer gaan er met Srprs.me al 10.000 mensen op verrassings reis. Ook uit ons onderzoek naar het reisgedrag van 30 plussers blijkt dat ruim een vijfde (23,4%) van de dertig plussers een keer op verrassingsreis wil. Maar is zo’n verrassingstripje écht zo fijn? Wij spraken een paar ‘dare devils’ die het aandurfden. Zij legden ons haarfijn uit waarom een verrassingsvakantie een absolute ‘must do’ is…..

1. Je doet weer eens echt iets samen

Laten we eerlijk zijn dertig plussers; er zijn genoeg avonden dat je je partner alleen nog ziet bij het schijnsel van zijn of haar laptop. Van het wekelijks boodschappen overleg, krijg je ook niet echt een ‘samen’ gevoel. Hoe anders is het als je samen op verrassingsreis gaat. Samen niet weten waar je heen gaat, verstevigt direct weer jullie band.

verrassingsreis | Travelvibe
Foto’s: Verrassingsreis Simon & Catja

2. Je hoeft niet te zoeken

Je kunt er wekenlang druk mee zijn: zoeken naar die ene idyllische hot spot voor jullie vakantie. Heb je hem eindelijk gevonden; dan is deze meer dan eens net volgeboekt. Op verrassingsreis is dat anders. Geen kramp in je vingers van het googelen, maar je ontspannen verheugen op jullie trip. Aanbieders van verrassingsreizen boeken bovendien altijd accommodaties die hoog gewaardeerd worden, dus je hoeft niet bang te zijn dat je eindigt in een krot.

verrassingsreis | Travelvibe

5. Ook voor control freaks

verrassingsreisOok dit geldt voor veel dertigers; om al die ballen in de lucht te houden, moet je een beetje een control freak zijn. Juist voor control freaks is een verrassingsreis heel geschikt. Je hebt geen stress vooraf en gaat zonder verwachtingen op reis. Dat moet een succes worden, want zonder verwachtingen kan het moeilijk tegenvallen. Verder heb je wel enige controle omdat je bijvoorbeeld kunt kiezen hoe ver je maximaal wilt reizen of je kiest een thema als ‘landelijk’ of ‘de stad’.

3. Het internet zegt niet alles

Ondanks je wekenlange zoektocht op boekingssites waarbij je duizenden accommodaties bekeek, kun je één ding niet voorzien: hoe je het ervaart als je daadwerkelijk bent. Door je te laten verrassen, kom je op plekken terecht die je zelf nooit had uitgezocht op internet, maar die je toch helemaal geweldig vindt als je er eenmaal bent.

4. De reis is écht al onderdeel van de beleving

We willen het allemaal, maar hoe vaak is de reis naar je bestemming écht al onderdeel van je vakantie? Doordat veel aanbieders van verrassingsreizen zo werken dat je pas tijdens je reis ontdekt waar je heen gaat, ervaar je de reis naar de bestemming ook als een écht avontuur.

Verrassingsreis Travelvibe

Meer weten over een verrassingsreis?

Lees meer over de ervaringen van Mark & Jodie die ook op verrassingsreis gingen. Of boek direct zo’n tripje bij Srprs.me, Verrassend Geregeld of Bestemming onbekend.