vakantie Tjechië

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie naar Tsjechië. Bijna 250.000 Nederlanders gingen er in 2017 heen voor een korte trip of een langer verblijf. Dat is ruim 10 procent meer dan het jaar daarvoor. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Tsjechische bureau voor statistiek. Reden genoeg voor Travelvibe om eens op een rijtje te zetten, waarom Nederlanders steeds vaker kiezen voor dit land…

 – Waarom op vakantie naar Tsjechië ?-

★Prima geschikt voor een korte trip

Nu de economie lekker mee zit, hebben veel Nederlanders ook tussen de langere vakanties door budget voor een korte trip. Tsjechië is hier prima geschikt voor. Je vliegt er in minder dan 2 uur naar toe. Uit de cijfers van het Tsjechische bureau voor statistiek blijkt verder dat Nederlanders gemiddeld 4 dagen in Tsjechië doorbrengen. Daarmee blijven we er net iets langer dan de gemiddelde Belg of Luxemburger (3,5 dag).

★ Goed bereikbaar

Er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen waarmee je direct naar de Tsjechische hoofdstad vliegt. Kies voor een vlucht met Transavia vanaf Eindhoven naar Praag of vlieg met de KLM of EasyJet vanaf Schiphol. De vliegtijd is maar 1,5 uur. Je bent er zo!

★ Rijke historie & groot cultureel aanbod

Met steden als Praag, Brno en Telc heeft het land meer dan genoeg te bieden voor liefhebbers van cultuur en historie. Ook in het binnenland is er met de vele  kastelen en historische stadjes genoeg te beleven. Tip: Tsjechië viert dit jaar het 100-jarige bestaan van de republiek. Rondom dit thema worden er dit jaar volop festiviteiten en evenementen georganiseerd in het hele land.

★ Het hele jaar bereisbaar

Steeds meer Nederlanders ontdekken dat je ook prima kunt wintersporten in Tsjechië. Het aantal Nederlanders dat het land ook in de wintermaanden bezoekt, stijgt daarom al jaren. In de zomer zijn de wijngebieden en de overweldigende natuur populair bij veel Nederlanders.

★ Niet te heet, niet te koud

Tsjechië heeft door zijn ligging een uitstekend klimaat voor vakantiegangers. De invloed van de zee is beperkt en depressies en neerslag worden door de bergen vaak op afstand gehouden. Doordat de bergen weer niet zo hoog zijn als in Oostenrijk en Zwitserland dalen de temperaturen in de winter niet al te ver. Prima plek dus voor Nederlanders die houden van een gematigde temperatuur.

★ Goede Wijn

Tsjechië is misschien niet het allerbekendste wijnland maar ze produceren er al honderden jaren overheerlijke wijnen. Ruim 90 procent van alle wijn wordt geproduceerd in Moravië. Als je van wijn houdt, moet je daar een keer een Tsjechisch wijntje proberen. Maak je een trip in het najaar? Bezoek dan zeker de wijnfeesten in Tsjechië en proef de eerste wijnen van het jaar daarvoor.

Europese wijnreis - Wijnvelden Tsjechië Zuid Moravie Travelvibe

★ Gevarieerd aanbod accommodaties

Of je nu liever ‘s avonds in je tent kruipt of als een prins of prinses romantisch wil slapen in een kasteel; hét kan in Tsjechië! Het land heeft een ruim aanbod van zeer diverse accommodaties. Kies dus de acommodatie die bij je past en ze zijn vaak nog heel betaalbaar ook.

★Ongerepte natuur

Tsjechië is een perfecte bestemming voor een actieve vakantieganger die massatoerisme het liefst vermijdt. Met zijn 4 nationale parken (Boheems Zwitserland, het Reuzengebergte, de Thaya-vallei en het Boheemse woud) kan elke actieve Nederlander er zijn hart ophalen. Tip: Drink je graag een wijntje en ben je dol op fietsen? Dan mag je de Moravische wijnroutes niet missen. Deze voeren je door een schilderachtig landschap, bezaaid met wijngaarden, pittoreske dorpjes en historische monumenten.

 Foto’s: Czech Tourism

★Betaalbaar

Als je de toeristische hotspots links laat liggen, is Tsjechië nog steeds heel betaalbaar. Je kunt er voor 15-20 euro uit eten en je kunt al overnachten in een leuk pension voor een euro of 30.

Meer Travelvibe in Europa?

Hier vind je onze beste reistips en reisverslagen.