wandelen in ecuador | Trav

Op Travelvibe lees je vooral over Nederland en Europa, maar soms komen we in contact met gepassioneerde reizigers die het liefst nog veel verder reizen. Deze keer is dat Rebecca Braak van Rebecca Adventure Travel.  Ze woont en werkt in Ecuador. Zij laat je in deze gastblog de mooiste plekken zien om te wandelen in het Andes gebergte in Ecuador.

Rebecca

Wandelen door de Andes, de langste continentale bergketen ter wereld. Het woord wandelen klinkt soms wat suf, maar al hikend komt de echte avonturier in je naar boven! Je ontdekt een magische wereld vol verschillende landschappen met prachtige vulkanen, gebergtes en schitterende landschappen.  Door het beroemde Volcano Avenue en hikend door het Chimborazo Fauna reservaat wil je de volgende plekken niet missen:

1. Wandelen door de Toachi Canyon & Chugchilan

In dit gebied kun je naar beneden wandelen in de richting van de canyon van de Toachi rivier en weer omhoog naar het prachtige Chugchilán. Houd er wel rekening mee dat de lucht erg dun is, dus omhooglopen is soms best pittig. Chugchilán is een prachtig klein plaatsje. Het ligt in het midden van de Quilotoa loop, een bekende wandeling naar het Quilotoa-meer op ruim 3800 meter hoogte. Dit dorpje is enorm verrijkt door ecotoerisme, maar heeft desondanks zijn eeuwenoude manier van doen behouden. Vanuit Chugchilán kun je  naar omliggende dorpjes wandelen, een kaasfabriek bezoeken (+/- 6,5 km) of paardrijden door het nabijgelegen Cloud Forest. Ontdek hier meer wandelroutes rond Chugchilán.

Pailloneldiablo | Travelvibe

2. Wandelen bij het Quilotoa meer

Deze wandeling van 11 kilometer mag echt niet ontbreken als je de Andes verkent. Je wandelt op smalle paden gecreëerd door de locals, die nog steeds worden gebruikt voor het transporteren van producten en om te reizen naar andere communities. Je loopt er langs prachtige canyons en kan hier zelfs omhoog naar de top van de krater. Na deze klim een flinke beloning; een adembenemend en geweldig uitzicht over het Quilotoa meer!

Quillota | Travelvibe

3. Wandelen naar de Quilotoa Lagoon

Alleen al voor het schieten van een perfecte foto wil je hiernaartoe! Vanuit Quilotoa wandel je  naar de Quilotoa krater. Het pad bestaat uit losliggend zand en stenen, dus zorg ervoor dat je goede wandelschoenen hebt. Deze route geeft je een geweldig uitzicht over de met water gevulde, turquoise krater. Eenmaal beneden in de krater aangekomen, kun je een kajak huren voor $5 en verder genieten van de adembenemende omgeving. De route terug naar boven is erg uitdagend door de instabiele ondergrond en de hoogte (4000 meter hoog). Je kunt daarom ook een muilezeltje terug naar boven nemen voor $10.

Quilota| Travelvibe

4. wandelen rond de hoogste vulkaan van Ecuador

De Chimboraza vulkaan is de allerhoogste vulkaan in Ecuador. Met een hoogte van 6310 meter boven de zeespiegel is het zelfs het verste punt vanaf het centrum van de aarde. Wandelen voor de échte avonturiers dus! In dit wandeldistrict vol valleien en boerderij-dorpjes kun je trouwens ook kolibries en alpaca’s in levenden lijve ontmoeten!

Chimborazo | Travelvibe

5. Wandelen in de jungle bij Baños

Baños staat bekend om zijn spectaculaire ligging, aan het begin van de Tungurahua vulkaan. Vanaf hier wandel je naar de watervallen. Zo kun je richting de Bride’s veil waterval lopen, waar je de ‘Tarabita’ (kabellijn) kan nemen om aan de andere kant van de Pastaza rivier te komen. Het voelt hier echt alsof je in de jungle bent, wat weer een hele andere dimensie geeft. Vanaf daar kun je ook naar de Pailon del Diablo waterval, de tweede hoogste van Ecuador, wandelen.

Banos | Travelvibe

Wandeltip

Neem voldoende water mee, zonnebrand tegen de felle zon, goede wandelschoenen en you’re good to go!

Meer artikelen van Travelvibe buiten Europa?

Check onze pagina met reistips wereldwijd