Mooiste wandelroutes van La Palma - Travelvibe
Het Canarische Eiland La Palma is de kleinste van allemaal, maar heeft op wandelgebied juist het meest te bieden. Maar liefst 1.000 km bewegwijzerde wandelroutes bieden wandelroutes voor recreatieve dagjesmensen én doorgewinterde hikers. Je wandelt er door laurierbossen, op vulkanische hellingen of langs immense ravijnen in het noorden van het eiland. De temperatuur ligt het hele jaar rond de 23C en dankzij het bergachtige landschap en de hoogteverschillen wandel je elke dag dwars door vier seizoenen heen. Nieuwsgierig naar de mooiste wandelroutes van La Palma?

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van La Palma:

1. De kleurrijke Vulkanenroute

La Palma staat bekend om haar vulkanen en zwarte zandstranden. De Vulkanenroute mag daarom niet ontbreken tijdens een wandelvakantie op La Palma. Het begin van de zomer is de beste periode om deze route te lopen. Dan staat het klaverblad (Lotus hillebrandii) namelijk volop in bloei en kleurt het landschap fel geel van de bloemetjes. Een perfecte combinatie met de groene Canarische pijnbomen en het zwarte vulkanische landschap. Ook hier kun je als actieve vakantieganger rekenen op adembenemende vergezichten en grillige landschappen.

Mooiste wandelroutes van La Palma - Vulkanenroute La Palma - Travelvibe

2. 35 kilometer door de bergen

Zin in wat uitdaging? Wandel de Rim Route door het hoogste gedeelte van La Palma; rond de ‘rim’ van het Nationaal Park. Tijdens de tocht van Roque de los Muchachos tot aan de Refugio del Pilar Leisure Area (El Paso) word je op de meest prachtige uitzichten getrakteerd. De totale afstand is 35 kilometer en de tocht duurt ongeveer 10 uur. De route gaat langs de tagador (ontmoetingsplek uit vroegere tijden) en bijzondere pijnbomen. Wie kiest voor dit uitdagende pad kan rekenen op verschillende weersomstandigheden: in het bergachtige landschap komt regelmatig sneeuw, mist en forse wind voor. De Rim Route is overigens het tweede gedeelte van het langeafstandspad GR13, die over het gehele eiland loopt.

3. Drakenbomen en architectuur

Natuurliefhebbers halen hun hart op met de ‘Tricias – Buracas’ route. Deze leidt naar de bijzondere Buracas drakenbomen. De route loopt bovendien door karakteristieke delen van La Palma. Zo wandel je langs mooie voorbeelden van Canarische architectuur. Veel wandelaars beschrijven deze route als een energieke, magische route waar je ‘je batterij’ helemaal kunt opladen.

Drakenbomen La Palma - Travelvibe

4. Wandelen door sprookjesachtige laurierbossen

De wandeltocht ‘La Zarza – Cruz del Gallo’ is korter dan de meeste andere wandelroutes van La Palma, maar deze route leidt dwars door de allermooiste laurierbossen van het eiland. Onderweg passeer je Caldera del Agua en La Zarza, twee indrukwekkende locaties. Ondanks dat deze route door vele avonturiers bewandeld wordt, overheerst er een gevoel van stilte. Tijdens het wandelen wordt je getrakteerd op het geluid van kabbelend water, wind die door de takken waait en fluitende vogels.

5. Naar het hart van het Nationaal Park

De wandelroute ‘La Caldera’ is een semi-zware route naar het hart van het Nationaal Park en uiteindelijk naar het Angustias Ravijn. De route begint in Llanos de Aridane en eindigt (na 28 kilometer) ook weer in dezelfde plaats. Het meest populaire gedeelte van de route is het stuk van Mirador de Los Brecitos naar de parkeerplaats bij La Viña. Vanaf het startpunt Los Brecitos duurt de hike naar het Nationaal Park ongeveer 1,5 uur. Na een frisse duik in het koude stromende water vlakbij de lokale camping, kun je er ‘downhil;’ weer vier uur tegenaan om vervolgens voldaan terug te keren bij La Viña.

Wandelen op La Palma - Travelvibe

Festival de Senderismo

Wandelfestival op La Palma: 12 t/m 14 oktober

3 dagen, 19 routes, oneindig veel natuurschoon van 12 t/m 14 oktober

La Palma organiseert van 12 t/m 14 oktober 2018 het ‘Festival de Senderismo’. Dit wandelfestival langs 19 zorgvuldig geselecteerde wandelroutes vormt een goede kennismaking met de veelzijdigheid van het eiland. Tegelijk is het ook een feestelijke happening met concerten, folkloristische activiteiten en typische producten van het eiland.

Meer info: www.walkingfestivallapalma.com

Slapen in de authentieke ‘casitas’ van La Palma

Slapen in authentieke casitas op La Palma - Travelvibe

Op La Palma vind je geen massatoerisme en bestaat het aanbod aan accommodaties vooral uit karakteristieke ‘casitas rurales’; sfeervolle, op zichzelf staande vakantiehuizen. De ‘casitas rurales’ vind je overal op La Palma en herken je aan de typisch traditionele Canarische architectuur. De huizen vind je tussen de bontgekleurde bloemen, boomgaarden en fruitbomen, of middenin een natuurlijk gebied. Ook zijn er huizen met een eigen zwembad of uitzicht op zee.

Dit is La Palma

La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de zeven Canarische eilanden. Het is een bijzondere eiland vanwege de veelzijdige en adembenemende natuur en het ongerepte vulkaanlandschap. La Palma is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er graag op uit trekken. Ook voor reizigers die op zoek zijn naar rust, is het eiland een aanrader: massatoerisme is er nog niet doorgedrongen.
Meer informatie over het eiland en de mooiste wandelroutes van La Palma? visitlapalma.es.