Wat is wanderlust? - Travelvibe

Wanderlust wordt omschreven als ‘een diepe ongecontroleerde behoefte om je spullen te pakken en de wereld te ontdekken’. Wanderlust wordt ook vaak in één adem genoemd met reislust en zwerflust. De Engelse term Wanderlust vindt haar oorsprong in het Duits; WANDER staat voor relaxt wandelen en LUST voor zin. Eigenlijk is het dus ‘Zin om relaxt te wandelen’. Wat is Wanderlust dan voor ons?

Bij ons staat wanderlust níet gelijk aan relaxt wandelen. Wél aan onze koffer pakken en een vreemde omgeving ontdekken. Het gaat daarbij voor ons dus niet om de meest bizarre en spannende oorden verkennen met een backpack… Wél zijn we nieuwsgierig naar voor ons onbekende bestemmingen met verrassende steden, andere culturen, eetgewoonten en culturele highlights. Dit kan een onbekende regio in Nederland zijn, maar ook een stad verder weg die we voor het eerst bezoeken.

Géén reisplan in de agenda? Ai, dat lijkt bij ons vrijwel onmogelijk… Het is puur ‘het weg zijn’. Zo is het vrij gebruikelijk dat we in de zomervakantie de skivakantie van de voorjaarsvakantie al geregeld hebben en dat we tussendoor mínstens twee korte trips op de planning hebben staan.

Wat is wanderlust? Wanderlust is het verlangen om te reizen.

Wat is wanderlust eigenlijk? - Travelvibe

Wat typeert iemand met Wanderlust?

  • Jij vindt het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Dit kunnen locals zijn, maar ook mede-reisgenoten.
  • De luchthaven routing is voor jou bekend terrein.
  • Jouw creditcard is je trouwste reisgenoot (je weet tenslotte maar nooit en een beetje financiële zekerheid voelt altijd fijn…).
  • Je kunt je goed redden en hebt niet altijd een gids nodig (liever niet zelfs…).
  • Stil zitten in een vreemde stad is onmogelijk; je staat te popelen om ook deze nieuwe bestemming te verkennen.
  • Je kunt snel en goed je koffer inpakken (of stond-ie nog voor het grijpen van de vorige trip?).
  • Je vindt het geen probleem om in een vreemde omgeving achter het stuur van een auto te stappen.
  • Je selecteert locale restaurants en kiest graag een typisch gerecht van de streek waar je op dat moment bent.
  • De bucketlist kent nog steeds geen einde…
  • Er staan komende maanden meerdere reizen gepland.

* Wij zijn bij dit rijtje vanzelfsprekend uitgegaan van de 30 plusser. Dat betekent in de meeste gevallen geen spannende backpacktrips en avontuurlijke reizen. Wél gaat de 30 plusser graag veel en vaak op reis naar fijne (vaak veilige) vakantie-oorden en de steden en gebieden in Europa die goed te bereiken zijn. Maakt dat de wanderlust minder? Nee, volgens ons blijft de reisdrang ook dan even groot.

Wat is wanderlust precies - Travelvibe

Hoe temmen wij onze wanderlust?

Gelukkig hebben we nog een paar mooie reizen in het vooruitzicht. We ontdekken binnenkort Slovenië, reizen af naar Leeds , Lissabon en Schiermonnikoog en ook de wintersport is gepland. Hebben wij dan nog wel wat te wensen over? Nou en of! En ook die reiswensen vallen voor ons onder Wanderlust. Zo hebben wij een vrij uitdagende Travel wishlist. En zo lang die nog niet vervuld is, zal onze reislust nog lang niet getemd zijn…

Meer over ons reisgedrag? We vertelden er al eens over aan Traveljunks en Expedia Blog.

Wat is Wanderlust voor jou en hoe ga je er mee om?