wanneer bollenvelden in bloei

Wanneer bloeien de bollenvelden ook alweer? Nu de lente in aantocht is, kunnen wij bij Travelvibe niet wachten om een dagje af te reizen naar de Bollenstreek om de bloeiende bloemenvelden te bewonderen. Maar wanneer bloeien die bloemenvelden ook alweer precies? En welke bloemen bloeien als eerste? Tulpen, narcissen of toch hyacinten? Travelvibe zocht het even voor je uit…

Wanneer bloeien de bollenvelden?

Het tulpenseizoen loopt van eind maart tot half mei, maar de tulpen zijn meestal halverwege april op hun mooist al hangt dat natuurlijk ook een beetje af van het weer. Naast tulpen, vind je in de bollenstreek ook:

  • Narcisssen – bloeien van februari tot en met mei
  • Hyacinten – bloeien in maart en april
  • Krokussen – bloeien in februari
bollenvelden bollenstreek

Ontdek waar in Nederland je de bloemenvelden kunt vinden

Heb jij zin om de bloeiende bloemenvelden te gaan ontdekken? Dit zijn de regio’s in Nederland waar je ze kunt vinden.

De Bollenstreek

Verreweg het bekendst in natuurlijk de Bollenstreek. Deze bollenvelden liggen voornamelijk tussen de duinen in de vruchtbare kuststrook. De beroemdste bloemendorpen zijn Lisse, Hillegom, Noordwijkerhout en Voorhout.

Wil je ook weten of de bloemenvelden in de Bollenstreek al bloeien en waar ze dan precies te vinden zijn? Daarvoor heeft lokale reisorganisatie Flower Tours de Flower Map ontwikkeld. Hierop kun je tijdens de bloeiperiodes wekelijks een overzicht vinden van de status van de bloemenvelden. Zo heb je altijd een actueel beeld van de bloei van de velden en weet je precies waar je even langs moet rijden.

Flevoland

In Flevoland vind je één van de grootste tulpengebieden van Nederland. Vooral rondom Zeewolde zijn er veel tulpenvelden te vinden. Wil jij de tulpenvelden daar bezoeken? Check dan de site van de Tulpenroute Flevoland:

Groningen

Ook in het Noorden van ons land kun je prachtige bloeiende tulpen bewonderen.De tulpenvelden in Groningen vind je vooral rondom Zijldijk, Oldenzijl, Nieuw-Scheemda en Uithuizermeeden.

Kop van Noord-Holland

Tussen Schagen en Den Helder zie je het ene na het andere prachtig tulpenveld.

Zuid-Holland

Op Goeree-Overflakkee in Zuid-Holland kun je in de lente ook genieten van prachtige bloeienende tulpenvelden vooral rond plaatjes als Dirksland en Middelharnis. Ben je er op vakantie en fiets je graag? Kies dan eens voor deze tulpenroute op dit mooie deel van Zuid Holland.

Bloembollen in bloei

 Tips voor het fotograferen van bloeiende bollenvelden

Zelf aan de slag met het fotograferen van de bollenvelden? Check dan deze drie handige tips:

Zoek vooraf de juiste tulpenvelden

Voor het fotograferen van de mooiste tulpenvelden is het handig om vóór de bloeiperiode al op zoek te gaan naar de beste locaties. Vooral in Flevoland en de kop van Noord-Holland zijn veel tulpenvelden te vinden, maar deze veranderen jaarlijks. Markeer de gewenste velden vroeg in maart wanneer ze groen worden en maak onderscheid tussen geschiktheid voor zonsopkomst en zonsondergang.

Sta vroeg op

Sta vroeg op, want het beste licht voor tulpenfotografie is vlak voor zonsondergang, maar ochtenden zijn vaak windstil en hebben dauw op de bloemen voor extra effect.

Match de kleuren

Match de kleuren van de tulpen met de lucht, gebruik het kleurenwiel om contrast of matchende kleuren te kiezen, afhankelijk van de atmosferische omstandigheden.

Meer Travelvibe tips in Nederland?

Meer bloeiende tulpen?