wellness hotel Duitsland

Ook zo’n hekel aan die lange, grijze maand januari? Bij Travelvibe snakken we naar méér licht al was het maar om ons kleine winterdipje te verdrijven. Lukt het ons niet om een lange vlucht naar de winterzon te boeken, dan pakken we in deze omgeving graag wat extra lichtstralen mee. Travelvibe tipt je vandaag 5x Wellness-Hotels & Resorts in Duitsland die lichttherapie-behandelingen aanbieden. Zo kun dichtbij zonlicht ‘bijtanken’ en kom je gezond en vrolijk de winter door!

1.  Hotel Sonnenpark in het Sauerland

Hier wordt het hele jaar door gewerkt met kleuren. Afhankelijk van het tijdstip en het seizoen worden de kleuren, het geluid en de luchtsamenstelling voortdurend aangepast, zodat er altijd een harmonieuze sfeer ontstaat. Hier boek je Hotel Sonnenpark in Willingen.

2. Wellness hotel Angerhof

In de rustruimte van dit hotel in St.Engelmar (Beieren) worden kleuren gecombineerd met verschillende aroma’s, en de helende werking van kristallen en edelstenen. Als je daar niet van opknapt! Hier boek je wellness hotel Angerhof.

3.Wellness Hotel Deimann

Dit hotel in Schmallenberg vlakbij Winterberg op ongeveer drie uur rijden vanaf Nederland biedt verschillende winterarrangementen in een lichtstudio, inclusief bioresonantie therapie waarbij elektroden op het lichaam geplaatst worden. Hier boek je hotel Deimann.

4.Parkhotel am Soier See

In dit hotel in Bad Bayersoien (Beieren) kunnen gasten zelf een kleur kiezen waarop het hotel geluiden en aroma’s afstelt zodat de behandeling extra prettig is. Het ligt middenin de Ammergauer Alpen, op slechts 300 meter van de Soier See en vlak bij de Oostenrijkse waardoor de omgeving van dit hotel ook een absolute must visit is.Hier boek je Parkhotel am Soier See.

5. Jammertal Golf & Spa resort 

Dit hotel in Datteln-Ahsen (Noordrijn-Westfalen) waar ook lichttherapie wordt gegeven, ligt vlakbij Nederland. Er zijn 11 verschillende sauna’s en vier verschillende zwembaden. En voor een partijtje golf kun je ook terecht in dit hotel. Hier boek je dit hotel Jammertal.

Ook van sporten knap je op

Naast licht speelt ook lichaamsbeweging een belangrijke rol omdat dit de productie van de ‘gelukshormonen’ serotine en endorfine stimuleert. Niet vreemd dus dat veel  wellness hotels ook vaak allerlei sportieve activiteiten aanbieden. Ze liggen bovendien allemaal in een prachtige omgeving waardoor je graag ook even een fijn wandel- of fietstochtje maakt.

Ook op zoek naar Winter Wellness ?

Voor onze vijf tips en nog veel meer hotels die Winter Wellness aanbieden kijk je op www.wellnesshotels-resorts.de. Of ontdek ons artikel over waarom Duitsland zo’n populaire bestemming is.