wereldkaarten shoppen bij ikea en hema - travelvibe

Deze week liep ik even de plaatselijke HEMA in en bladerde de IKEA-gids door. Ik ben altijd weer nieuwsgierig wat er aan nieuwe hebbedingen ligt. Omdat een wereldkaart altijd favoriet is, selecteerden wij bij deze winkels dé travel must haves! Dat wordt wereldkaarten shoppen bij IKEA en HEMA… 

wereldkaart hema - Travelvibe

Krassen, krassen, krassen, 

Al eerdere tipten we een wereldkraskaart van Scratch Map, maar deze wereldkaart van de HEMA met kraslaag heeft een hele goede kleurstelling. Als je het laagje van de door jou bezochte landen wegkrast, wordt het felroze. De kaart is lekker groot (100 x 52 cm) en zit verpakt in een koker. Ook leuk als cadeautje!
Voor € 5 koop je de world scratch map bij HEMA (helaas is de wereldkraskaart niet constant online te koop, houd dus ook de winkelvoorraad in de gaten).

Zelfklevende-wereldkaart IKEA - Travelvibe

Plakken én krijten

De wereldkaart plak je zo op de muur, kastdeur of andere gladde ondergrond. Ook is de kaart een handig krijtbord. De sticker is 103 x 60 cm, heet KLÄTTA en koop je voor € 17.95 bij IKEA.
wereldkaart planbord IKEA MOLTORP - Travelvibe

Werelds plannen

Deze wereldkaart is niet alleen mooi om te zien, maar ook superhandig! Het is een krijtbord waarop je de weekplanning thuis kunt bijhouden, maar ook de volgende reis kunt uitstippelen…
Planbord MÖLLTORP is te koop bij IKEA voor € 39.95.

Wereldkaart Ikea bjorksta - Travelvibe

XL wereldkaart aan de muur

Deze wereldkaart met lijst heeft een fijne grote afmeting. Met 200 x 140 cm staat-ie stoer boven de bank, in de jongenskamer of bij de eettafel. Daar vind je vast wel een plekje voor. Je kunt kiezen voor een lijst in aluminium, messing of zwart. De naam is BJÖRKSTA, verkrijgbaar bij IKEA voor € 89.95.
IKEA wereldkaart - Travelvibe

Lekker zacht en werelds

Deze wereldkaart heeft fijne zachte kleuren Hij is verkrijgbaar met een aluminium of zwarte lijst. Met een formaat van 118 x 78 cm kun je er alle kanten mee op. De naam is BJÖRKSTA, verkrijgbaar bij IKEA voor € 49.95.
koffer met wereldkaart hema - travelvibe

Koffer met wereldkaart én stickers

Een koffer mét wereldkaart? Hema had ‘m! Helaas, is-ie niet meer verkrijgbaar, maar dit jaar hebben ze weer een paar andere fraaie exemplaren. Een koffer van de HEMA is verkrijgbaar vanaf €35. Meer kofferinspiratie? Onlangs selecteerden wij 5 vrolijke reiskoffers.

Werelds dekbed Hema - Travelvibe

Droomreis-dekbed

We tipten al eens een aantal wereldse dekbedden, maar dit dekbed mét wereldkaart heeft nog net een extraatje… Er zitten namelijk 15 strijkapplicaties bij waarmee je jouw droomlocaties kunt markeren. Hoe leuk!? Het dekbed is helaas niet meer online verkrijgbaar… Tref je ‘m ook niet meer in de winkel? Gelukkig heeft HEMA nog altijd genoeg andere mooie dekbedovertrekken

Omdat het aanbod van wereldkaarten bij HEMA en IKEA snel uitverkocht kan zijn en het assortiment vrij snel wisselt, hebben we ook twee wereldkaarten die wel langer verkrijgbaar zijn geselecteerd:

Vintage Wereldkaart | Travelvibe

Vintage rules

Herinner je je deze nog uit je Aardrijkskunde lokaal van vroeger? Wij wél! Leuk om nu aan je kinderen alvast de landen te laten zien die je hebt bezocht. De afmetingen zijn 100 x 73 cm en de vintage wereldkaart is verkrijgbaar bij De Zwerver voor € 39.95.

kurk wereldkaart | Travelvibe

Wereldkaart van kurk

Lekker praktisch deze fijne wereldkaart van kurk. Niet alleen kun je er op aangeven welke landen je allemaal hebt bezocht; je kunt hem ook gebruiken
om briefjes of tekeningen op te hangen. En hij staat ook nog leuk aan je muur.  De afmetingen zijn 60 x 45 cm cm. De wereldkaart van kurk is verkrijgbaar bij De Zwerver.nl voor € 36.50 (maat L).