wijn-themapark - La cite du vin - Travelvibe

Deze zomer toevallig op vakantie in het Franse Bordeaux? Dan hebben wij een interessant uitje. Vandaag opende hét eerste wijn-themapark ter wereld haar deuren: la Cité du Vin! Een uniek ontdekkings- en ervaringscentrum in het hart van de meest prestigieuze wijngaarden van de wereld. Het themapark brengt alle aspecten van wijn mét een – naar eigen zeggen – spectaculair en zintuiglijk parcours. En ja, de kinderen zijn ook welkom. 

Wijn themapark Cite du Vin

Op wijnontdekkingstour

Bezoekers van het wijn-themapark worden getrakteerd op wijnkennis en wijnculturen, van de oudheid tot vandaag. De ontdekkingstour is divers en afwisselend. Zo is er een architectonisch en indrukwekkend bezoekerscentrum, maar ook ruimten met diverse tijdelijke expo’s, een auditorium met artistieke, culturele of wetenschappelijke programma’s en natuurlijk… ruimte voor proeverijen! Uiteraard is het themapark ook een prima vertrekpunt voor excursies door de wijngaarden in de nabije omgeving.

Restaurant La Belvédère - La cite du Vin

Wereldse wijnen

Op de 7e verdieping van de toren (op 30 meter hoogte) kun je ‘werelds’ genieten. De keuken is geïnspireerd door thema’s van de stad van de wijncultuur: rond de wereld en rond wijn. Het panoramisch restaurant biedt een mooi uitzicht op de Garonne en Bordeaux. Natuurlijk kun je er ook shoppen in de boutique en op het terras of bij de wijnbar kun je wijnen uit alle wijnstreken van de wereld bestellen.

wijn-themapark
la cite du vin

Bordeaux

Bordeaux, de hoofdstad van het zuidwesten, is sowieso een bezoek waard. De stad is opgenomen als Werelderfgoed door Unesco en staat bekend als actief, feestelijk, sportief en gastronomisch.