Wintersport in het Stubaital - Travelvibe

Op zoek naar een skigebied vlakbij de luchthaven van Innsbruck, met afdalingen voor elk niveau en waar je -met een beetje geluk- van oktober tot juni kunt skiën en snowboarden? Met een wintersport in het Stubaital heb je het allemaal!

Stubai

Het Stubaital begint even ten zuiden van Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Het gebied wordt omgeven door 80 gletsjers en 109 ‘drieduizenders’. De bekendste dorpen in het dal zijn Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders en Schönberg en er zijn vier skigebieden: Stubaier Gletscher, Schlick 2000, Serles en Elfer. Elk skigebied heeft een geheel eigen karakter wat het gebied maakt tot een veelzijdige en sportieve alpenbestemming met maar liefst 58 afdalingen.

Stubai - top of Tirol - Travelvibe

Stubaier Gletscher

Eindeloos sneeuwplezier 
Stubai kent, dankzij de Stubaier Gletscher, een extreem lang winterseizoen. De pistes zijn geopend van half oktober tot eind juni (!) en de condities zijn er goed. Het gletsjergebied behoort ook nog eens tot het grootste van Oostenrijk. Als ook de dalpistes besneeuwd zijn, kun je er een afdaling maken van maar liefst 10 kilometer! Het gletsjergebied telt 26 skiliften en 34 afdalingen. Favoriet op de gletsjer zijn ook het snowpark en de vele mogelijkheden voor freeriding en offpiste-skiën. Echte waaghalzen gaan naar de Daunhill, de steilste piste van de gletsjer met een maximale helling van 60%.

Hoogte: 3210 m
Aantal pistes: 100 km
Zwart: 5 km
Rood: 14 km
Blauw: 24 km
Aantal liften: 26
Nieuw in 2016: een hypermoderne, snelle kabelbaan van het dal naar de top en de nieuwe Fernau dalafdaling

Wintersport in het Stubaital - Travelvibe

Schlick 2000

Gezinsvriendelijk en sneeuwzeker
Schlick 2000 in Fulpmes biedt veel afwisseling aan pistes en een gezellige, familiaire sfeer. De pistes zijn breed en ideaal voor skiërs van alle niveaus. Schlick 2000 is het grootste skigebied en heeft ook een tijdmetingsparcours en de hoogtemeter Skiline. Voor Snowboarders is er het Free Nature Park en er zijn meerdere off-piste hellingen voor freeriders. Het gebied is sneeuwzeker, waardoor er van eind november tot ver in april geskied kan worden. Ook niet onbelangrijk: Schlick 2000 telt maar liefst negen gezellige berghutten voor een break.

Hoogte: 2240 m
Aantal pistes: 42 km
Langste afdaling: 5 km
Aantal liften: 18
Funpark: ja
Kindvriendelijk: ja, kinderen tot 10 jaar hebben gratis toegang.

Stubai Snowboard - Travelvibe

Serles

Comfortabel & ontspannen 
Serlesbahnen is een overzichtelijk skigebied voor beginners, gezinnen en plezierskiërs. Ideaal om het skiën te leren. Serles biedt veel mogelijkheden voor winterwandelingen en… rodelen. Er zijn maar liefst vier rodelbanen die eindigen in het dal. Serles neemt met ingang van deze winter een reservoir van 50.000 m3 in gebruik. Hiermee creëren zij een duurzame manier om de sneeuwkanonnen te voorzien van water en dat skiet natuurlijk nog lekkerder.

Hoogte: 1680 m
Aantal pistes: 7 km
Blauw: 5 km
Rood: 2 km
Aantal liften: 3
Ook leuk: rodelen en sneeuwwandelen

Wintersport in het Stubaital - Travelvibe

Elfer

Uitdaging in 9 km 
Elferlifte, een meer uitdagend skigebied. Beginners kunnen oefenen op de 2 kilometer lange afdaling Hölltal. Ervaren wintersporters kunnen genieten van de ruim 7 kilometer lange zwarte afdaling die richting het dal van Elfer gaat. Op de piste kun je terecht bij drie restaurants. En kun je geen genoeg krijgen van de sneeuw? Elfen telt twee rodelbanen met een lengte van 8 km.

Hoogte: 2080 m
Aantal pistes: 9 km
Zwart: 7 km
Blauw: 2 km
Aantal liften: 4
Extra: perfecte locatie voor een cursus paragliding

Ski Stubai - Travelvibe

Van ijsklimmen tot rodelen

Naast het skiën en snowboarden biedt het Stubaital genoeg andere activiteiten. Langlaufen kan op zo’n 62 kilometer loipes en voor wandelaars ligt er ruim 80 kilometer aan goed onderhouden winterwandelpaden. In de winter is ook het ijsklimmen populair. Beginners kunnen – onder begeleiding van een berggids – zelfs al klimmen op de ijswanden van de Stubaier Gletscher. En als je toch op de gletsjer bent, breng dan ook een bezoek aan de ijsgrot met het blauwe, eeuwige ijs van de Stubaier gletscher.
Meest favoriete activiteit is het rodelen. Met twaalf rodelbanen is Stubai de grootste rodelregio van Tirol. Was de rodel (Oostenrijks voor slee) vroeger een handig vervoermiddel voor de boeren, nu staat-ie garant voor fun. De langste baan (6 km) vind je van de Elfer tot in het centrum van Neustift. Drie keer per week zijn ze ’s nachts sfeervol verlicht – leuk voor een onvergetelijk rodeltochtje (met of zonder kids)!

Rodelen Stubai - Travelvibe

Stubai Super Skipass

Handig & voordelig tegelijk, want met de Stubai Super Skipass pas heb je toegang tot alle vier de skigebieden en dus…

  • gebruik van alle liften in het Stubaital
  • gratis parkeren bij de liften
  • gratis toegang tot de zwembaden van Neustift en Fulpmes
  • gratis gebruik skishuttlebus
Kaisersmarren Stubai - Travelvibe

Piste proeverij

Groot voordeel van Oostenrijk? Goede pistemaaltijden met natuurlijk dé Oostenrijkse kaiserschmarrn.

Bereikbaarheid

Het Stubaital ligt op zo’n 900 km afstand vanaf Utrecht. Transavia vliegt het hele jaar van Eindhoven en Amsterdam naar Innsbruck (20 minuten rijden naar het Stubaital). In de wintermaanden kan dit ook vanaf Rotterdam. Austrian vliegt vanaf Amsterdam of Rotterdam naar Innsbruck.

Meer info: www.stubai.at/nl
Foto’s: TVB Stubai Tirol