noorse-wanten-wintersport-in-noorwegen-travelvibe

Heb jij de pistes in Oostenrijk en Frankrijk allemaal wel zo’n beetje gezien? Zie je er tegen op om in de voorjaarsvakantie met je kids urenlange files te trotseren? Of ben je gewoon toe aan iets anders voor een fijne skivakantie? Denk dan eens aan een skivakantie in Noorwegen. Skiën in Noorwegen is 100% sneeuwzekerheid, adembenemende landschappen en volop authenticiteit. Travelvibe gaat zelf skiën in Noorwegen in 2017. Daarom geven we graag je 10 redenen waarom wij zo enthousiast zijn over Noorwegen als wintersport bestemming:

Wintersporten in Noorwegen

★ 100% Sneeuwzekerheid

Noorse skigebieden hebben zelden te kampen met te weinig sneeuw. De hoge sneeuwzekerheid en de goede kwaliteit van de Noorse sneeuw vormen een gouden combi die garant staat voor volop wintersportplezier.

Foto: groengebretsen Foap – Visit Norway

★ Lang wintersport seizoen

Met een winterseizoen dat loopt van november tot mei heb je keuze genoeg over de periode waarin je gaat. Je kunt met Kerst, Pasen of zelfs nog in de eerste week van de meivakantie.

★ Heel geschikt voor winterport met de hele familie

Skiën is voor Noren hetzelfde als fietsen voor Nederlanders: onderdeel van het leven. In Noorwegen leren kinderen de piste afdalen zodra ze kunnen lopen en gaan ze – als het even kan – skiënd naar school. Deze mindset maakt Noorwegen bij uitstek geschikt voor een wintersportvakantie met de hele familie. Noorse skiresorts zijn dan ook ruim voorzien van kinderfaciliteiten als crèches en afgebakende ruimtes waar kinderen in alle rust hun skikunsten kunnen oefenen.

★Kids skiën gratis

Kinderen tot acht jaar skiën gratis in Noorse ski-oorden. En ze krijgen ook nog kosteloos een helm aangeboden. Wat een service is dat!

wintersporten-in-noorwegen-travelvibe
foto: Ute foto – Visitnorway.com

★Direct vanuit je accommodatie de piste op

Veel accommodaties liggen in Noorwegen direct aan de piste. Hoe fijn is dat! Je ski-dag begint dus meteen voor de deur; wat extra fijn is voor de kids. Wil je de kosten een beetje beperken, dan kun je bij veel accommodaties kiezen voor zelfcatering.

★ Authentieke look accommodaties

In Noorwegen hoef je niet bang te zijn voor lelijke torenhoge appartementen complexen. Noorse accommodaties hebben over het algemeen een authentieke look. Deze maken de knusse winterbeleving helemaal compleet.

skilunch-noorwegen-travelvibe
foto: CH – Visitnorway.com

★ Je ski instructeur spreekt gegarandeerd goed Engels

Te vaak zuchtend achter een ski-instructeur aan geskied die je amper in verstaanbaar Engels kon uitleggen hoe je je techniek kon verbeteren? In Noorwegen spreken je ski instructeurs gegarandeerd goed Engels. Zo gaan je ski-skills er ook daadwerkelijk op vooruit!

★Rustige pistes

Een half uur in de rij staan voor de lift of bijna geen plek meer kunnen vinden in dat fijne eettentje op de piste? Daar hoef je in Noorwegen niet bang voor te zijn. Noorwegen is een minder bekende wintersport bestemming en er zijn gewoon niet zoveel Noren. Het land heeft 5 miljoen inwoners en is 10 keer zo groot als Nederland.

cabin-life-noorwegen-travelvibe
foto: lifom/Foap-Visitnorway.com

★ Langer licht dan je denkt

Veel mensen denken dat in Noorwegen je ski uren nogal kort zijn omdat het er eerder donker wordt. De meeste skigebieden liggen echter in het zuiden van Noorwegen. Daar is het maar een half uurtje korter licht dan in Oostenrijk. Daar komt bij dat de Noren heel veel verlichte pistes hebben, waardoor je ook na zonsondergang nog lekker van de pistes af kunt.

★ 100% nature

Naast skiën biedt Noorwegen ook een bijzondere natuurbeleving. Ook in het zuiden van Noorwegen kun je het Noorderlicht zien en wat dacht je van een dagje rendieren spotten of husky slee rijden?

eland Noorwegen | travelvibe
foto: CH – Visitnorway.com

Meer wintersporten met Travelvibe?

Travelvibe is dol op wintersport en is in de winter regelmatig op de pistes te vinden. Wat dacht je van skirondje Sella Ronda of een skitripje Edmonton