Voorvertoning slug:https://www.travelvibe.nl/wintersporten-noorwegen-norefjell/

Afgelopen maart ontdekten we voor het eerst hoe wintersporten in Noorwegen is. We bezochten Geilo, één van de populairste skigebieden in Noorwegen. Hoewel we geen genoeg kunnen krijgen van de pistes in Geilo zijn er nog veel meer gebieden in Noorwegen die écht de moeite waard zijn. Vandaag tippen we je Norefjell, een klein skigebied vlak bij Oslo en vertellen we je waarom wintersporten in Noorwegen zo’n aanrader is:

Waarom wintersport in Noorwegen?

★ Lang wintersport seizoen

Het wintersportseizoen in Noorwegen is lang en loopt van november tot mei. Omdat de skigebieden zo zuidelijk gelegen zijn, is het bovendien langer licht dan  je denkt. Is het wel vroeg donker? No worries! Veel pistes in Noorwegen zijn ’s avonds verlicht  zodat je ook in de avond alle afdalingen op een andere manier kunt ontdekken!

★ Kids skiën gratis

Skiën is een belangrijk onderdeel van de Noorse cultuur. Dit zorgt ervoor dat kinderen van jongs af aan al leren om op de lange latten te staan. Dit is ook de reden dat Noorwegen zo verschrikkelijk populair is onder de wintersportende families, want de skigebieden in Noorwegen zijn zeer kindvriendelijk ingericht. En om het nog beter te maken: kinderen tot acht jaar skiën gratis!

★ Rustige pistes

Noorwegen is hét perfecte alternatief voor de resorts in de Alpen. Het land is maar liefst neger keer groter dan Nederland, terwijl er (slechts) vijf miljoen mensen wonen. Dit zorgt ervoor dat de natuur onaangetast is en de pistes heerlijk rustig. Want zeg nou zelf, niemand heeft toch zin om in de rij te staan voor de skilift?

Wintersport Noorwegen Norefjell: klein skigebied voor avonturiers, spaliefhebbers en gezinnen 

Ben je op zoek naar een klein skigebied dat dicht bij de luchthaven van Oslo ligt? Denk eens aan Norefjell. Dit kleine skigebied is het schoolvoorbeeld van rust en ruimte. Dit resort ligt in een adembenemende omgeving en is Oslo’s dichtstbijzijnde berggebied. Je vindt het op slechts anderhalf uur afstand van de luchthaven van Oslo. Norefjell is ook het skigebied met de langste verticale afdaling van Noord-Europa (ruim een kilometer).

Het is geen plek voor massatoerisme, maar je staat wel midden in de Noorse natuur . Je vindt er 26 pistes verdeeld over 25 kilometer en veel off-piste afdalingen. Door de grote hoogteverschillen zijn de pistes zeer geschikt voor ieder niveau skiër en snowboarder. Ook kunnen kleine kinderen zich buiten de kindvriendelijke pistes uitleven in de klimhal, in het funpark of op de schaatsbaan.

In Norefjell vind je ook het beste spa-hotel van Noorwegen: het Norefjell Ski & Spa hotel. Na een dag intensief wintersporten kun je hier terecht om je lichaam wat rust te geven. Dit ski-in&ski-out hotel heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de titel:‘het beste skihotel van Noorwegen’.

Oslo’s dichtstbijzijnde berggebied

Norefjell ligt op anderhalf uur rijden van de luchthaven Oslo Gardermoen. Dagelijks gaat er een rechtstreekse KLM vlucht die je in anderhalf uur naar het vliegveld van Oslo brengt. Tickets zijn al te boeken vanaf €99.

Wil je nog meer weten over Norefjell of één van de andere Noorse skigebieden? Bezoek dan de website van Norway Home of Skiing.

KLM | Travelvibe

Meer wintersport in Noorwegen?

Ontdek hier waarom wij zo enthousiast worden van wintersporten in Noorwegen. Wil je meer weten over onze reis naar Geilo? Check dan ons fotoverslag over Geilo.

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Norway Home of Skiing, De  Jong Intra Vakanties en KLM.