wintersportonderzoek | travelvibe

“30 plussers genieten het meest van het uitzicht en de natuur; lange rijen bij de lift grootste ergernis”

Bij Travelvibe deden we de afgelopen maand onderzoek naar de wintersportbeleving van 350 Nederlanders tussen de 30 en 50 jaar. Daaruit blijkt dat het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen voor 37,6 procent van de 30 plussers het grootste genietmoment is. De grootste ergernis tijdens de wintersport is een lange rij bij de lift (34,6 procent).

uitzicht bergtoppen| Verbier

Uitzichten, terrasjes en op volle snelheid de piste af

Het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen wordt gevolgd door genieten op een terrasje in de zon (23,1 procent) en op volle snelheid de piste af (13 procent). Andere topmomenten tijdens de wintersport zijn kijken naar de kinderen of wandelen door besneeuwde bossen.

Lange liftrijen en koude ledematen grootste ergernis

Travelvibe vroeg de doelgroep ook naar de grootste ergernissen tijdens de wintersport. Nederlanders ergeren zich het meest aan lange rijen bij de lift (34,6 procent), koude handen en voeten (24,6 procent) en materiaalpech, zoals kapotte bindingen (10,9 procent). Andere ergernissen zijn de weg kwijt raken (4,1 procent) of mede piste-gebruikers die nog niet goed skiën (3,6 procent). Maar ook dronken mede-wintersporters of vast staan onderweg naar de wintersportbestemming worden genoemd.

Uitzicht bergtoppen Verbier Travelvibe

Ontspannen in de natuur als belangrijkste wintersportgevoel

Het belangrijkste gevoel dat naar boven komt bij wintersportende Nederlanders is genieten in de natuur (26,3 procent), een gevoel van ontspanning (14,5 procent) en lekker actief zijn (13,6 procent). Een enkeling is bang (3,0 procent) of moe (2,7 procent) tijdens de wintersport.

Wintersport is nieuwe energie opdoen

Laura van den Biggelaar en Yvon Reitsma, oprichters van Travelvibe: “In de natuur zijn en ervan genieten is heel belangrijk voor wintersportende Nederlanders. Zo blijkt uit ons wintersportonderzoek. Na een jaar hard werken, doe je weer veel nieuwe energie op in de bergen. Op Travelvibe.nl laten we dan ook regelmatig de mooiste wintersportgebieden van Europa zien. We geven onze lezers daarmee inspiratie voor mooie skibestemmingen, maar ook brengen we bijzondere accommodaties onder de aandacht en we geven tips voor wintersportreizen.”

Meer onderzoek onder 30 plussers?

Bij Travelvibe gaan we regelmatig op zoek naar reistrends onder 30 plussers. Check hier wat zij belangrijk vinden bij de keuze voor een accommodatie of welke bestemmingen er op de bucketlist van 30 plussers staan. Meer info over 30 plus reistrends? Neem contact met ons op

wintersportonderzoek | travelvibe