yogavakantie Ibiza | Travelvibe

“Druk, druk, druk. Eerlijk is eerlijk, we proberen tegenwoordig zoveel mogelijk uit het leven te halen. Daardoor vergeten we wel eens te ontspannen. Zo nu en dan even wat me-time inlassen is dan een must. Waar kun je dat beter doen dan met een weekje yoga op Ibiza? Voor mij vormen yoga, de prachtige natuur, vrijheid en rust op Ibiza de ultieme relaxte setting voor een yoga retreat”, vertelt Martine Hilverda, mede-oprichtster van YogaIbiza.nl en een pro op het gebied van yoga, ontspanning en mindfulness. Voor Travelvibe schreef ze een column waarin ze je 5x redenen geeft om op yogavakantie naar Ibiza te gaan…

Martine Hilverda

1. Ontspanning & tijd voor jezelf

In deze tijd moeten, kunnen en willen we zo veel. Van carrière maken tot een bruisend sociaal leven; van de mooiste foto’s op Instagram plaatsen tot een strak lichaam. Het overgrote deel van de tijd zijn we daarom druk, druk, druk. Hoewel deze flow soms best lekker kan zijn, is het heel belangrijk om balans te houden. In hoog tempo leven houdt niemand vol. Juist daarom is het fijn om ontspanning en rust voor jezelf op te zoeken of te creëren. Tijdens een yoga retreat is ontspanning en rust het belangrijkste. Je hebt gedurende een aantal dagen, alle tijd voor jezelf. Niets hoeft en (vrijwel) alles mag. Naast yogalessen, zijn er vaak inspirerende workshops waar je aan deel kunt nemen. Of wat dacht je van een lekkere massage of lifecoach sessie?

ibiza-yoga Travelvibe

2. Starten met yoga of je er verder in verdiepen

Misschien beoefen je al jaren yoga of sta je nog helemaal aan het begin van je ‘yoga-carrière’. Tijdens een yoga retreat kun je op elk gewenst niveau aan yoga doen. Leer de eerste beginselen of ontdek nieuwe houdingen en maak kennis met verschillende yogastijlen. Daarnaast is een yoga retreat het uitgelezen moment voor een stukje zelfreflectie; wie ben ik? Waar sta ik? Wat wil ik? Doordat je tijdens een retreat bewust bezig bent met je lichaam, mindset en gezonde voeding, heb je alle rust en ruimte om je leven te overzien. En ook hiervoor geldt natuurlijk: het móet niet, maar het mag.

3. Een speciale ontspannen vibe

Op vakantie gaan is altijd héérlijk, maar tijdens een retreat hangt er speciale vibe. Dit komt doordat je zo intens bezig bent met jezelf en alles gericht is op ontspanning en opladen. Vaak is er een chef kok aanwezig en word je echt even lekker in de watten gelegd. De kans is daarom veel groter dat je na een yoga retreat helemaal ontspannen en energieker terug komt.

_Marieke Hilverda 2 Travelvibe

4.  Nieuwe mensen ontmoeten

Veel mensen kiezen ervoor om alleen of met iemand naar een retreat te gaan. Doordat er samen gegeten wordt en er verschillende groepsactiviteiten op het programma staan, ontmoet je sowieso allemaal nieuwe mensen. Dit kan zo leuk en verfrissend zijn; misschien maak je vrienden voor het leven.

ibiza-yoga-groente

5. Vaker offline, ook thuis

Vrijwel overal is er tegenwoordig wifi, dus je mail checken of af en toe een fotootje op Facebook plaatsen kan ook tijdens een retreat. Toch zul je merken dat de behoefte om continue online te zijn steeds minder wordt en dat je je telefoon vaker op je slaapkamer achterlaat. Het after-effect is, naast dat je echt energieker terug naar huis gaat, dat je in je dagelijks leven ook wat vaker de stilte opzoekt, je telefoon weglegt en gezonder gaat eten. Door al dat ge-yoga, rustig rekken en strekken, meditatie en het gezonde eten, keer je bovendien blakend van gezondheid terug naar huis.

Tips voor hidden gems op Ibiza

Eén van mijn favoriete stranden is Cala Gracioneta. Dit verborgen pareltje ligt verscholen achter het gelijknamige restaurant. Het ligt boven Saint Antoni de Portmany en is klein, maar fijn. Een plek waar ik altijd ga eten als ik op het eiland ben is La Paloma. Het eten is hier altijd overheerlijk en het is goed vertoeven in de prachtige tuin. Wel even reserveren, want het is vaak vol. Een andere plek waar ik graag een juice drink met een huisgemaakt taartje is Can Muson. Deze ecologische spot is een walhalla voor mensen die van vers en gezond houden. Je kunt hier ook gelijk groenten en fruit kopen.

 Zelf op yogavakantie naar Ibiza?

Het eerstvolgende retreat dat Yoga Ibiza organiseert, is van 7 t/m 12 oktober. Je verblijft in een prachtige knusse finca of luxe villa, zo is er voor ieder wat wils. Check YogaIbiza.nl voor meer info.