Zien en doen in het Ruhrgebied - Travelvibe - Tiger&Turtle3_cWaltzingMeurers

Het Ruhrgebied als bestemming voor een dagje of weekendje weg? Zeker! Met bijna 250.000 overnachtingen en meer dan 150.000 gasten in 2017, vormen de Nederlanders zelfs de grootste groep buitenlandse bezoekers in de Metropool Ruhr. Wat kun je dan zien en doen in het Ruhrgebied? Met de twee toeristische thema’s Industriekultur.Ruhr & Radrevier.ruhr wordt het Ruhrgebied in Duitsland komende tijd nóg aantrekkelijker voor toerisme.

Industrieel-cultureel landschap in het Ruhrgebied

Met de ‘Industriekultur.Ruhr’ wordt het fascinerende industrieel-culturele landschap van het Ruhrgebied getoond, maar ook toegankelijk en tastbaar gemaakt. Veel locaties zijn een nieuw leven ingeblazen en maken daarmee de gekste activiteiten mogelijk. Want, hoe leuk is het om te zwemmen tussen de fabriekssilo’s, om te klimmen tussen de hoogovens, om te schaatsen tussen de fabrieksloodsen of om de bergen van het Ruhrgebied te verkennen met een segway? Ook vind je hier de enige achtbaan die je te voet kunt beleven (zie foto bovenaan). Lees hier meer over de Industriële Cultuur in het Ruhrgebied.

Zien en doen in het Ruhrgebied-Travelvibe-Eisbahn_Zollverein_cWaltzingMeurers2
Foto: Waltzing Meurers

Fietsen in het Ruhrgebied

Het fietspadennetwerk van de Metropool Ruhr is zo’n 1.200 kilometer. Je vindt er goed ontwikkelde, voormalige spoorlijnen en schilderachtige paden langs de kanaaloevers die de vele industriële monumenten en hoogtepunten verbinden. Als fietser krijg je hier te maken met onverwachte en spannende vergezichten. Je hoeft geen fiets mee te brengen, want er zijn genoeg verhuurbedrijven te vinden. Lees hier meer over fietsen in het Ruhrgebied.

Zien en doen in het Ruhrgebied - Travelvibe
Foto: radrevier.ruhr_Tack

Bijzonder overnachten in het Ruhrgebied?

Het Ruhrgebied biedt talloze originele en mooie overnachtingslocaties!
Boek hier jouw overnachting in het Ruhrgebied

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ruhr Tourismus (@ruhrtourismus) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ruhr Tourismus (@ruhrtourismus) op

Handig, De Ruhr.Topcard!

Met de Ruhr.Topcard heb je gratis toegang tot meer dan 90 recreatie- en avontuurplekken. De kaart is zeer geschikt voor gezinnen. Volwassene: € 54,00, kinderen t/m 15 jaar € 35.

Meer informatie over wat je kunt zien en doen in het Ruhrgebied?

Je vindt het op de Nederlandstalige website van Ruhr Tourismus.
Meer Duitsland reistips en -inspiratie vind je hier.