zien en doen in Noordoost Frankrijk - kaysersberg-Elzas - Travelvibe

Ontdek Noordoost-Frankrijk en verken daar de hidden gems van de Champagne, Vogezen, Elzas en Ardennen. Verken bijzondere steden, bezoek de eeuwenoude kasteelruïne in Kayserberg of stap in een bijzondere luchtballon.

Dit wil je zien en doen in Noordoost-Frankrijk:

Sightseeing met Champagne in een luchtballon

Een stilstaande ballonvaart maken? Dat kan op een hoogte van 150 meter in Epernay, de hoofdstad van de Champagne. Dat is 15 minuten genieten van het uitzicht op de bekende Champagnehuizen (o.a. Moët & Chandon). Met in de ene hand een fototoestel en een glas champagne in de andere.

Rocroi: architectonische droomstad

In de Franse Ardennen vind je het oude vestingstadje Rocroi, een must-see voor architectuurliefhebbers. De tien straatjes lopen symmetrisch naar het centrale plein en creëren samen de perfecte stervorm. De vestingstad is zo bijzonder omdat het één van de twee Europese steden is, die hun oorspronkelijke stervormige stadsplanning hebben behouden. Wandel in Rocroi langs de beschermwallen, imposante gebouwen met metersdikke muren, bastions en de markante houten markthal op het plein.

rocroi-Frankrijk-TravelvibeNatuur én avontuur in de Vogezen

In de Vogezen vind je Lac de Pierre Percée. De plek voor natuurliefhebbers én adventure seekers. Een gedeelte van het meer is omgetoverd tot een avonturenpark en biedt sensatie voor de hele familie. Hier kun je bungeejumpen, mountainbiken door de dennenbossen, suppen langs de oevers en… met Le Tyrolcable tot 800 meter afdalen over het meer. Vergeet je camera niet tijdens het wandelen, want in het bosgebied kun je goed wild spotten.

Meest favoriete dorp van de Fransen?

Denk gekleurde vakwerkhuisjes, grote bloembakken, smalle steegjes en sfeervolle restaurantjes… Welkom in Kaysersberg. Dit knusse dorp in de Elzas is zelfs uitgeroepen tot hét favoriete dorp van de Fransen. Op de top van de heuvel staat het middeleeuwse fort Château de Kaysersberg. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht op het sprookjesachtige dorp. Wandelend door de oude ruïne waan je jezelf helemaal terug in de tijd. Ook een bezoek waard; de oude chocoladefabriek.

PS: Wist je dat de regio’s Champagne-Ardenne, Alsace en Lorraine in Noordoost-Frankrijk nu samen Grand Est genoemd worden?

Champagnestreek Frankrijk - Travelvibe

Wil je overnachten tussen de Champagnevelden? Check deze overnachtingsadressen in de Champagne.