zo maak je de mooiste sneeuwfoto's - Travelvibe

Knisperende sneeuw, uitgelaten kinderen en een heel ander licht; niets is zo mooi als wakker worden in een wondere witte wereld op een koude winterochtend. Maar hoe maak je de mooiste sneeuwfoto’s?  Wat zijn dé trucs zodat het ook met onze Phones gaat lukken ? Travelvibe deelt vijf tips om de wondere witte wereld zo goed mogelijk vast te leggen…

Leg lange schaduwen vast

In de winter staat de zon heel laag waardoor schaduwen extra lang worden. Ga op zoek naar deze lange schaduwen en geef ze een centrale rol in jouw pic.

sneeuwfoto's

Creëer diepte

Sneeuw zorgt er voor dat je dieptes minder goed ziet. Een geweldig berglandschap lijkt daardoor al gauw een flauw heuveltje. Schuif een gezinslid naar voren, het liefst in een felle jas voor nog meer contrast en de diepte van je sneeuwfoto in de bergen komt weer helemaal terug.

sneeuwfoto's

Ga op zoek naar bijzondere details

Dit is een tip die eigenlijk het hele jaar geldt, maar die je ook in een sneeuwlandschap heel goed kunt gebruiken. Kijk of je iets bijzonders of afwijkends kunt vinden. Een hartje in de sneeuw, een plantje of een paar rode besjes die je nog kunt vinden; het kan allemaal.

sneeuwfoto's

Zoek de grond op

Ook dit is een tip die het hele jaar geldt, maar als er sneeuw ligt, is het misschien des te mooier om je iPhone eens wat lager bij de grond te houden dan je normaal zou doen. De foto oogt al gauw specaculairder en indrukwekkender, zeker met sneeuw. Zwart-wit foto’s doen het door het extra contrast ook vaak goed.

sneeuwfoto's

Laat maar zien hoe koud het is

Je kent ze vast, van die foto’s waar je al kippevel van krijgt als je er naar kijkt. Maak ze, want de beste foto’s zijn de foto’s waar je als kijker als het ware ingezogen wordt. Dus laat maar zien die sneeuwstorm, of die sneeuw in je wenkbrauwen; het maakt de plaatjes alleen maar beter.

sneeuwfoto's

Zo doen de pro’s het…

Meer inspiratie op doen na deze mooie sneeuwbeelden ? Check dan eens ons artikel over winterfotografie van topfotograaf Bernhard Lang of Instagrammer ChrisBurkard die ook veel sneeuw fotografeert.