in de zomer naar Stubai _ Travelvibe

Eerder kwam ik alleen in de bergen tijdens de wintersport. Tot ik werd uitgenodigd voor een perstripje naar Oostenrijk… En nu begrijp ik ook waarom de zomer in de Alpen heerlijk is. Ik heb volop genoten van de frisse berglucht, spectaculaire watervallen, adrenaline-verhogende activiteiten, schitterende natuur en… gelukkig ook een beetje sneeuw! Dit gebied heeft bovendien veel nieuwe activiteiten opengesteld, dus daarom tippen wij: Deze zomer naar Stubai…

Wandelen in de Alpen

Het Stubaital blijkt een paradijs voor wandelaars. Aangeraden worden de wandelingen naar Rosendorf, de Stubaier Höhenweg of de uitdagende routes naar de bergtoppen van de Seven Summits.
Nieuw is de Wilde WasserWeg.
Deze route is opgedeeld in drie etappes:
1. van gletsjer tot uitgestrekte alm
2. de route langs de spectaculaire Grawa waterval
3. een fonkelnieuw wandelpad tot in het dal.

Grawa Wasserfall Stubai - Travelvibe

Vooral de laatste etappe van de Wilder WasserWeg is zeer vlak en zelfs toegankelijk voor rolstoelen. Ik liep de tweede en derde etappe en legde daarbij in totaal 6,2 km af met zo’n 800 m hoogteverschil. De Grawa waterval en Sulzenau Alm waren de – soms vrij pittige – klim absoluut waard. Bovenop de Alm werd ik getrakteerd op een uitzicht op de gletsjer, een kolkende waterval, uitgestrekte weides en een ijsblauwe rivier. Mooi, maar vooral overweldigend en zó krachtig!

Het hele jaar volop actie & avontuur in het Stubaital

Zomer wandelen in Stubai

Steinmandl

Je komt ze overal tegen, deze steenmannetjes. Bedoeld als natuurlijk oriëntatiepunt op wandelroutes.

Wandelen in Stubai - Travelvibe
Wilde WasserWeg Stubai - Travelvibe
WildeWasserWeg Alm - Stubai - Travelvibe

In de zomer naar Stubai? Denk aan ‘n kortingskaart!

Met de Stubai (Super) Card, profiteer je van aantrekkelijke kortingen op kabelbanen, openbaar vervoer, zwembaden en attracties. Met de BIG Family Stubai Zomerkaart krijgen kinderen tot 15 jaar extra korting op veel attracties!

taste of tirol - Travelvibe

‘Taste of Tirol’

Een stuk eenvoudiger is een wandeling in het gebied van de Schlicker Alm in het gebied van Schlick 2000. Bij het hoger gelegen Alpengasthof Schlickeralm kun je overnachten, een culinaire tussenstop maken en een bezoek brengen aan de zuivelboerderij. Met trots serveert de eigenaar er zijn producten. Het smaakt zoals de gastheer het zelf omschrijft: ‘This is the taste of Tirol’. De afdaling verloopt via de ‘Erlebnisweg’ en de ‘Scheibenweg’ naar het middenstation Froneben. Deze route is zeer geschikt voor gezinnen, vooral vanwege de leuke spelelementen voor kids.

Schoenen uit!

erlebnisweg Stubai - Travelvibe

Op de Erlebnisweg letterlijk van top tot teen genieten van de natuur…

Via het ‘blote voetpad’  de verschillende stenen, houtsnippers, stammetjes, gras en kiezels onder je voeten voelen!

erlebnipsweg Schlick Stubai - Travelvibe
Wandelen Stubai zomer - Travelvibe
foto: TVB Stubai Tirol
Wandelen in Schlick Stubai - Travelvibe

Klimmen & Fietsen

Naast wandelen, is klimmen en fietsen hier erg populair in de zomer. Er zijn dan ook veel verschillende klimparcours en klimparken in het Stubaital. Uitdaging vind je in het hooggebergte; in het gebied van de Schlick 2000 of de Franz-Senn-Hütte. Daar vind je diverse langere, met boorhaken gezekerde, klimparcours.
Fietsen kan op zo’n 720 km aan fietspaden. Geliefd bij wielrenners is de Stubaier Bundesstraße, mountainbikers kunnen terecht in het Bikepark Tirol en voor e-bikes zijn er acht routes met onderweg diverse verhuur- en accu-oplaadstations.

On top of Tirol

Top of Tirol - Travelvibe

Een trip naar de Stubaier Gletsjer, de ‘Top of Tirol’, mag ook in de zomer niet ontbreken. De Eisgratbahn brengt je halverwege waar je kunt uitstappen bij een bergrestaurant en de ijsgrot. Met een aansluitende gondel gaan we naar het hoogste punt van de gletsjer. Vanaf een imposante ‘uitkijkbrug’, heb je zicht op de Italiaanse Dolomieten, het Salzburgerland en het Stubaital. Mooi en zeker de moeite waard!

Kinderactiviteiten in Stubai

 

– Wandel over de scheibenweg bij Schlick 2000
– Beleef het Erlebnispad bij Schlick 2000
– Ga rodelen op de Serlesbahn
– Bezoek de IJsgrot op de Stubai Gletscher
– Adventure Park Fulpmes
– Roofvogelpark in Telfes
– Maak eens een tocht te paard
– Zwemmen
– Deltavliegen of paragliden

Rodelen in de zomer - Travelvibe
foto: TVB Stubai Tirol

Skiën tot juni in Stubai

Stubai kent een extreem lang wintersportseizoen. De pistes op de Stubaier Gletscher (3210 m) zijn geopend van half oktober tot eind juni. Dit gletsjer-skigebied behoort bovendien tot de grootste van Oostenrijk en telt 26 skiliften en 34 afdalingen.

Geklingel op de almen

Zodra de wintersporters en de sneeuw de bergen hebben verlaten, kunnen de koeien de alm op. Met grote bellen om hun nek wandelen ze rond en als wandelaar loop je daar gewoon tussendoor.
Tip: In september en oktober verlaten de koeien de alpenweiden weer. Als ware helden worden ze dan door duizenden bezoekers onthaald in de Tiroler dorpen tijdens de zogenaamde ‘almatrieb’. De koeien zijn versierd met bloemenkransen, dragen enorme bellen en worden begeleid door hun trotse eigenaren. Hoe uitbundiger de dieren getooid, des te beter was het seizoen en des te groter is het aansluitende feest.

Stubai in de zomer - Travelvibe
foto: TVB Stubai Tirol

Stubai goed bereikbaar

Het Stubaital ligt op zo’n 900 km afstand vanaf Utrecht. Transavia vliegt het hele jaar van Eindhoven en Amsterdam naar Innsbruck (20 minuten rijden naar het Stubaital). In de wintermaanden kan dit ook vanaf Rotterdam. Austrian vliegt vanaf Amsterdam of Rotterdam naar Innsbruck. 

Stubai Gletscher - Travelvibe
foto: TVB Stubai Tirol

Ook in de zomer naar Stubai?

Meer tips en zomerse activiteiten in Stubai vind je bijTourismusverband Stubai Tirol. Of boek een mooie reis naar Tirol.