zomeractiviteiten Winterberg | Travelvibe

Een weekendje Winterberg alleen leuk in de winter als de skipistes open zijn? Travelvibe ontdekte dat Winterberg ook in de zomer genoeg activiteiten te bieden heeft. Klimmen, fietsen, een dagje wellness of shoppen? Winterberg heeft het én met drie uurtjes rijden is het lekker dichtbij. Travelvibe maakte een selectie van 8x zomeractiviteiten voor een actief weekendje Winterberg.

zomeractiviteiten in Winterberg | Travelvibe

★ Bekijk het ‘Dak van het Sauerland’

Rond Winterberg liggen meerdere natuurgebieden. De stad is omgeven door de hoogste bergen van West-Duitsland. Vanaf de ‘Panorama Erlebnis Brücke‘ heb je een geweldig uitzicht over deze natuurgebieden. De Erlebnis Brücke is 20 meter hoog en 435 meter lang. Voor kinderen is dit eigenlijk een klaslokaal midden in de natuur. Op de verschillende ‘stops’ tijdens de wandeling over de 435 meter lange brug, leren ze van alles over het bos en zijn bewoners.

★ Ga een middagje shoppen

Vind jij het fijn om op je gemak door de winkelstraat te slenteren en zo nu dan op een zonovergoten terrasje te genieten van een goede cappuccino? Denk dan ook eens aan Winterberg. Je vindt er ruim 40 shops. Niet van grote modeketens, maar van grotendeels zelfstandige winkeliers. En het is veertig weken per jaar koopzondag in Winterberg!

zomeractiviteiten Winterberg | Travelvibe
zomeractiviteiten in Winterberg | Travelvibe

★ Maak een pittige wandeling

Kom op trek je wandelschoenen aan! Rond Winterberg ligt 460 kilometer aan goed gemarkeerde wandelroutes. Als je van een beetje uitdagend wandelen houdt, kies dan voor de Winterbergse Hoogtetoer. Deze hoogstgelegen wandelroute van Westfalen begint en eindigt op de Kahler Asten. Op deze route overwin je vier ‘achthonderters’; toppen van 800 meter.
Thema routes
Maak jij liever een wandeling van een uurtje of zo? Probeer dan één van de vele themawandelingen bijvoorbeeld de mythen- en sagenroute, of het kloven- en bruggenpad.

★Overwin je hoogtevrees in een klimpark

In het klimbos in Winterberg vind je 51 verschillende stations op verschillende hoogtes tot maximaal 12 meter boven de grond. Je kunt er ook prima terecht als je iets minder dapper bent :-), want er zijn parcoursen uitgezet op verschillende niveaus. Ook voor kinderen zijn er aparte routes.

zomeractiviteiten in Winterberg

★Leer down hill mountain biken

Stoere ouders bezoeken het Bikepark Winterberg. Onder begeleiding van een coach leer je down hill mountain biken en de fijne kneepjes van het fietsen. Geen puf om zelf de bergen op te fietsen? Huur een E-bike en beklim moeiteloos één van de 800 meter hoge toppen.

zomeractiviteiten Winterberg | Travelvibe

★Neem een duik in de Hillebachsee

Neem met je gezin een duik in Hillebachsee een klein, helder bergmeertje vlak bij Winterberg. Is het te koud om te zwemmen? Huur een waterfiets of een bootje. Kinderen vermaken zich uitstekend in de speeltuintjes die je overal langs de oevers vindt.

zomeractiviteiten in Winterberg

★Bezoek een lokaal evenement

Tijdens de zomer zijn er regelmatig schuttersfeesten en midzomerfeesten. In het najaar smul je bij het ‘aardappelpof festijn’ of geniet je op het Hochsauerland Wandelfestival onder leiding van een gids van een culinaire wandeling waar je de leukste eettentjes van de regio ontdekt.

zomeractiviteiten in Winterberg

★Kies voor een dagje wellness….

Het klimaat in het Sauerland op 800 meter hoogte is officieel erkend als ‘geneeskrachtig’ en heeft een positieve uitwerking op je gezondheid. Er zijn dan ook meer dan genoeg wellness-locaties. Ga een uurtje ontspannen in een heuse zout grot waar je tussen zoutstenen uit de Himalaya helemaal tot rust komt. Of neem een ‘aromadamf bad’ in het Oversum Vital Resort.

zomeractiviteiten in Winterberg | Travelvibe

Meer weten over zomeractiviteiten in Winterberg?

Op de site van Ferienwelt Winterberg ontdek je wat je nog meer kunt doen tijdens de zomer in Winterberg. Of check deze stoere video:

Bonustip

Met de WinterbergCard plus maken vakantiegangers gratis gebruik van de belangrijkste attracties in en rond Winterberg. De kaart ontvang je als je overnacht in één van de bij deze actie aangesloten hotels, pensions of vakantiewoningen.

Foto’s: Ferienwelt Winterberg