Zweden kalender Studio Kvinna september - Travelvibe

Ben jij gek op Zweden? Dan wil jij vast een jaar lang kijken naar deze Zweden Kalender met illustraties van Studio Kvinna! Op de kalender vind je illustraties van locaties en tradities; van Lapland en Sami tot Fika en het Dalarna paardje.

Femke Rekké-Hesselink is eigenaresse van Studio Kvinna. Voor dit label maakt zij fijne illustraties. “De tekeningen die ik maak zijn herkenbaar, simpel maar gedetailleerd en zorgen hopelijk voor een glimlach op je gezicht. Ik gebruik mijn illustraties voor kaarten, prints, posters en spullen als mokken en stickers”, vertelt Femke.

Waarom Zweden?

Voor 2020 ontwierp Femke een kalender met Zweedse illustraties. Zweden was voor Femke een logische keuze: “De naam Studio Kvinna is afgeleid uit het Zweeds. Kvinna is het Zweedse woord voor vrouw en mijn voornaam, Femke, betekent vrouw of vrouwtje in het Fries. In 2009 ging ik voor het eerst op vakantie naar Zweden en dat was liefde op het eerste gezicht. De rust, de ruimte, de natuur en de cultuur, de taal en het eten… Het liefst zouden we er gaan wonen!”

Zweden kalender Studio Kvinna April - Travelvibe

Zweden kalender 2020

Elk jaar illustreert Femke een thema-kalender en dit jaar koos zij dus voor Zweden.  Het is een combinatie geworden van plekken en tradities. “We beginnen in Lapland met een naaldwoud en een Sami koppel (de Sami zijn de oorspronkelijke bewoners van Lapland). Gevolgd door Fika – de dagelijkse Zweedse koffie-met-wat-lekkers-traditie, de scherenkust en een typisch rood huis met een fijne tuin. Daarna gaan we verder met haring, wildkamperen aan een meertje en het Dalarna-paardje. In september gaan we naar Stockholm , oktober is een retro interieur met een knipoog naar Abba. In november wordt ‘t een beetje spiritueel en in december vind je de tomte, een Zweedse kerstkabouter.”

Zweden kalender Studio Kvinna - Travelvibe

Winactie: Zweden kalender mét kaartenpakket van Studio Kvinna 

Van Studio Kvinna mochten wij een kalender mét kaartenpakket verloten onder de lezers van Travelvibe. De winnaar van de kalender is Denise ter Horst. Denise, gefeliciteerd met deze prijs!

Zweden kalender Studio Kvinna 2020 - Travelvibe

Niet gewonnen, maar wel een kalender kopen?
Dan kun jij de kalender voor € 14,95 ook kopen in de webshop of bij een van de volgende verkoopadressen: Concept store Kweek in Bergen op Zoom, Voorlopig in Rotterdam en Delft, Soul Sisters in Hattem, Boekhandel Roodbeen in Nijkerk, Knetter in Hengelo en Concordia in Enschede.