Zwemmen in Slovenie | Travelvibe

Wist jij dat Slovenië één van de meest waterrijke landen in Europa is? De rivieren die er doorheen stromen zijn bij elkaar 47.000 kilometer lang; er zijn tachtig bronnen van thermaalwater en honderden meren. Kortom, dit land lijkt ons dé perfecte plek voor een verfrissende zomerduik. Daarom tippen wij je onze top 6 mooiste plekken om te zwemmen in Slovenië:

1.  Zwemmen in de Maanbaai

Maanbaai ligt nabij Strunjan in het Strunjan natuurpark. Het strand ligt onder aan een tachtig meter hoge klif. Het is de hoogste klif van de Adriatische kust. De wandeling naar het strand is pittig. Vanuit Strunjan moet je eerst de klif op. Het eerste deel kan met de auto. Dan parkeer je de auto en ga je te voet naar de top waar je een wandelpad vindt. Het pad daalt door het bos de klif af tot je op het strand staat. Verbaas je daar over de ongereptheid van deze baai. Het voelt hier écht alsof je op een tropisch eiland bent.

2. Zwemmen in de zee bij het havenstadje Izola

Ben je meer een uitgaanstype, neem dan een duik in zee bij het havenstadje Izola. Op de meeste westelijke punt van dit stadje vind je een nieuw aangelegde boulevard met een kiezelstrand, lange banken en ligweiden. Er zijn verschillende cafés langs de boulevard die altijd gezellig druk is.

3. Zwemmen in het meer van Bohinj

Het meer van Bohinj is het grootste meer van Slovenië, gelegen in nationaal park Triglav. Het water van dit meer is zo spectaculair helder dat je tijdens het zwemmen de vissen om je heen ziet zwemmen. Dát willen wij wel eens meemaken!

4.Zwemmen in de Soca rivier

Dit is vooral een populaire plek voor watersporten. Vooral richting de bron in the Julische Alpen is het water koud maar des te zuidelijker je komt, des te warmer wordt het water. Wil je geen al te koude duik, reis dan af in de richting van Tolmin.

5.Zwemmen in de Kolpa rivier

In de Kolpa rivier is het heerlijk zwemmen want deze rivier wordt beschouwd als de warmste rivier van Slovenië. Dus is het niet zo gek dat je langs deze rivier volop zwemplekken en talloze campings tegenkomt. Het is ook nog eens een van de schoonste rivieren van Slovenië dus een perfecte plek om zomers lekker af te koelen. Vind je iets kouder water geen probleem? Ga dan stroomopwaarts bij het dorpje Grgelj. Daar vind je een prachtig zwemgedeelte met een zandstrand.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kolpa Adventures (@riverkolpa)

6. Zwemmen in het Jasna-meer

Het Jasna-meer is een prachtig bergmeer met een oppervlakte van 2,2 ha. Je komt hier niet alleen om te zwemmen maar ook voor het uitzicht. Want dat is, vanaf hier richting de omliggende bergen, ronduit adembenemend. Het meer wordt bewaakt door een standbeeld van een Zlatorog de legendarische gems van het Triglav-nationaal park.

Meer weten over zwemmen in Slovenië?

Wil jij na het zien van deze fijne zwemplekken in Slovenië een keer een bezoek brengen aan dit waterrijke land? Wij tippen je mijnSlovenië. Op deze website vind je nog veel meer informatie over bestemmingen, bijzondere plekken, accommodaties en ervaringen in Slovenië.

 Travelvibe in Slovenië

Travelvibe maakte een geweldige rondreis door Slovenië. Lees hier ons uitgebreide reisverslag van dag 1 tot 3  (Van Ljubljana naar de Soca vallei ) en het verslag van dag 4 en 5 (van Tolmin – Bled – Bohinj – naar Radovljica).

Zelf op vakantie naar Slovenië?

Dat kunnen wij je van harte aanbevelen! Hier vind je de beste plekken voor een vakantie in Slovenië