tips autohuur

Het wordt steeds makkelijker om een auto te huren en dat is maar goed ook. Het zorgt namelijk voor veel gemakken. Zo ben je met een huurauto op vakantie bijvoorbeeld niet afhankelijk van de tijden van het openbare vervoer en kun je gaan en staan waar je wilt. Ook met kinderen biedt dit uitkomst omdat je alle bezienswaardigheden op je eigen tempo kunt bekijken. Maar er zijn ook veel doemscenario’s op het internet te vinden. In deze blog vind je dan ook een aantal handige tips om teleurstellingen bij het huren van een auto te voorkomen.

Vergelijk aanbieders van te voren

Wil je gebruikmaken van een huurauto? Dan is het verstandig om dit van te voren al goed uit te zoeken. Dit scheelt namelijk geld, maar ook tijd. Op het moment dat je pas bij aankomst op het vliegveld op zoek gaat naar een huurauto, betaal je eigenlijk altijd te veel. Via online vergelijkers zoals Easyterra kun je thuis op je gemak op zoek naar een auto die past bij jouw vakantie. Je vergelijkt de prijzen en zorgt ervoor dat de auto klaarstaat op het moment dat je aankomt. Hiermee voorkom je ook nog eens lange wachttijden. Je kunt dan direct op pad.

Let op de verzekeringen

Je doet er goed aan bij het vergelijken te letten op de verzekeringen. Moet je bij ongevallen nog een eigen risico betalen of wordt dit gedekt door de verzekering? Er zijn veel verhalen op het internet te vinden van mensen die aanzienlijke bedragen hebben moeten betalen bij een beetje schade. Soms is er daarnaast ook nog een extra verzekering nodig voor schade aan de buitenkant van de auto, zoals glas. Een goede vergelijker geeft altijd duidelijk aan wat er wel en niet onder de verzekering valt. Ook de ‘dekking eigen risico’ zou altijd duidelijk aangegeven moeten staan om achteraf rekeningen te voorkomen.

Zelf tanken in plaats van betalen voor een gedeeltelijk lege tank

Het verschilt per verhuurder of je de huurauto weer met een volle tank in moet leveren, maar het is wel verstandig hier op te letten. Het is namelijk vaak een stuk goedkoper om zelf de auto vol te tanken voordat je deze weer inlevert. Verhuurders vragen vaak een relatief hoge prijs voor het zelf voltanken van de auto. Het is hierbij wel verstandig van te voren te controleren hoe ver een tankstation van de inleverplaats is. Met name in de kleinere plaatsen wil hier nog wel eens een paar kilometer tussen zitten.

Controleer de auto voordat je ermee op pad gaat

Het is verstandig bij het huren van een auto goed te controleren of alles in orde is. Neem een foto van de kilometerstand en check  goed of er nergens krassen of deuken op zitten. Dit kan natuurlijk wel eens voorkomen, maar hiervoor hoef jij niet op te draaien. Zie je mankementen? Geef dit dan vooral direct aan en maak er een foto van. Zo kun je altijd aantonen dat je de auto weer ingeleverd hebt zoals je deze hebt gekregen.

Als je de bovenstaande tips naleeft, voorkom je de meeste teleurstelling bij het verhuren van een auto. Je weet hiermee zeker dat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan, want dat zou natuurlijk zonde zijn na een leuke vakantie.