kustlijn Djursland travelvibe

Heb jij besloten er deze meivakantie toch nog even tussenuit te gaan met je gezin? Dan tippen wij je Djursland! Travelvibe bezocht deze regio in het noorden van Denemarken met twee kids (van 8 en 10 jaar) en we vermaakten ons uitstekend in de vele gezinsattracties, de schitterende natuur en in de pittoreske stadjes en dorpjes. Daarom geven we je in deze nieuwe blog 5x goede redenen om deze regio met je gezin te bezoeken:  

1. Gezinsattracties in overvloed

Het bekendste attractiepark van de regio is Duurs Sommerland (open vanaf 27 april). Het is dé perfecte plek voor kids die van achtbanen houden want je vindt er de grootste achtbaan van Denemarken. Maar dit pretpark is zeker niet het enige dat je kunt doen in de regio. Er zijn nog veel meer gezinsattracties. Als je in Djursland verblijft, zijn ze allemaal op minder dan veertig minuten rijden te bereiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Kattegatcentret? Dit zeeaquarium leert je alles over het zeeleven in het Kattegat. In de dierentuin Randers Regenskov kun je dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke omgeving bewonderen. Mooi!

Kattegatcentret | Travelvibe

2. Kindvriendelijke stranden

Als je soms dacht dat brede stranden alleen in Nederland voorkomen, dan moet je zeker naar Djursland. Kinderen vermaken zich prima op de brede, rustige stranden. Bij plaatsjes als Rønde en Ebeltoft zijn de stranden helemaal perfect voor kinderen. Ze liggen in een baai. Daarom is het water er rustig en wordt het niet snel diep. Haal die visnetjes en emmertjes maar tevoorschijn! Laat ze lekker spelen terwijl jij lekker een boekje leest op het strand.

3. 250 kilometer kustlijn

Is het geen strandweer? Dan kun je de ruim 250 kilometer kustlijn ook op een andere manier ontdekken met je gezin. In de stadjes kun je overal fietsen of kano’s huren waarmee je de schitterende natuur kunt ontdekken. Als je ergens kunt genieten van vrijheid en frisse lucht, dan is het in Djursland!

kustlijn Djursland travelvibe

4. Gezellige marktstadjes

Zelfs de kinderen vinden een ‘stadje bezoeken’ fijn in Grenaa en Ebeltoft. Ga lekker een ijsje met ze eten, de havens van deze kleine stadjes ontdekken of laat ze ze spelen in één van de vele speeltuintjes. Ook in de mooie stad Aarhus, dat ook in Djursland ligt, is genoeg te doen voor kinderen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het ARoS design museum. Het rainbow panorama op het dak vindt ieder kind leuk!

5. Een indrukwekkend mooi nationaal park

Ben jij verliefd op de Waddeneilanden, dan ben vast ook onder de indruk van het Mols Bjerge Nationaal Park. Dit nationale park ligt midden in een landschap dat is gevormd door ijs en water in de laatste ijstijd. Er wordt van alles georganiseerd voor kinderen. Wij gingen met een gids uit het nationaal park zeediertjes zoeken bijvoorbeeld. Leerzaam en leuk!

Waar ligt Djursland en hoe kom je er?

Djursland ligt in het noorden van Denemarken ten oosten van Aarhus. De regio wordt, vanwege zijn vorm, ook wel ‘de ‘neus’ van Denemarken’ genoemd. Check deze kaart maar even…

Met het vliegtuig

Wij vlogen naar Aalborg ten noorden van Djursland. De KLM vliegt 4x per dag op deze bestemming! Het is ruim een uur vliegen en vanaf daar is het ongeveer anderhalf uur rijden. Je komt wel langs de mooie stad Aarhus. Ook vliegen op de luchthavens van Billund of Odense is mogelijk.

Met de auto

Vanaf Utrecht is het 820 kilometer rijden naar Djursland. Hier doe je zo’n 8 tot 9 uur over.

Denemarken populaire bestemming voor een autovakantie

Ben jij helemaal geïnspireerd geraakt en wil je ook het liefst direct je koffers pakken naar onze noorder buren? Dan ben je niet de enige. Reisorganisatie TUI deed onlangs een onderzoek naar de meest populaire bestemmingen voor de meivakantie. Denemarken blijkt de populairste bestemming met de auto, gevolgd door Italië en Frankrijk. Volgens TUI is de populariteit van Denemarken mede te danken aan Legoland in Billund. Het park bestaat dit jaar 50 jaar en heeft er sinds vorig jaar september een bijzondere highlight bij: LegoHouse. Voor veel Nederlandse gezinnen een mooie aanleiding Denemarken aan te doen.

 Meer Noord-Europa op Travelvibe?

Bekijk dan even ons fotoverslag van onze trip naar Noorwegen.

Reisvideo: What to do in Djursland, Denmark?