Hippe restaurants in…

Als je op een dagje uit bent in Nederland dan plak je daar, als het even kan, toch graag een lekkere lunch, borrel of diner aan vast. Maar waar moet je zijn? Zeker in de wat minder bekende steden of regio’s in Nederland is dat nog wel eens een uitdaging. Je vindt ze soms op plekken waar je ze niet verwacht of je zou er niet direct binnenlopen als je niet wist daar een fijne food hotspot zat. Daarom laten wij je op deze pagina graag hippe restaurants in Nederland zien, vaak in minder bekende regio’s in ons land die écht de moeite waard zijn. We hebben ze allemaal zelf bezocht…

Hippe restaurants in Nederland

Wat maakt een restaurant hip?

Waarom loop je bij het ene restaurant direct door en kun je bij het volgende niet wachten om zo snel mogelijk naar binnen te gaan? Op onze citytrips komen we vaak in hele verschillende restaurants in heel Europa. Op basis van onze ervaring maakten we een lijstje van wat een restaurant voor ons hip maakt:

★ Alles klopt. Van de vormgeving van de menukaart tot de keuze in stoelen. Alles past bij elkaar en is perfect op elkaar afgestemd.

★ Er wordt eerlijk voedsel geserveerd. Het hoeft echt geen sterrentent te zijn, maar de producten worden vers bereid en er wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit van het voedsel. Vaak wordt er gewerkt met streekproducten.

★ Een hip restaurant weet te verrassen. Dit geldt zowel voor de inrichting als voor het eten zelf. Van grappige gerechtjes op de menukaart tot lampjes gemaakt van oude theepotjes. Als je in een hip restaurant komt, weet je dat er een top creatieveling aan het werk is geweest.

Welke hippe restaurants in Nederland hebben wij bezocht?

Van Kampen tot Rotterdam; in deze food hotspots hebben wij heerlijk gegeten:

★ Arnhem:  gezellig borrelen en eten in Arnhem en Momento Arhem

★ De achterhoek: hippe restaurants in de Achterhoek

★ De Veluwe: hippe restaurants op de Veluwe

★ Friesland: Food hotspots in de Friese wouden, food tips Friesland en het beste strandpaviljoen van Nederland

★Twente: Theehuis Dennenoord

★Kampen: hippe restaurants in Kampen

★Wageningen: hippe restaurants in Wageningen

★Schiphol: Restaurant Leon

★Roermond: hippe restaurants in Roermond

★Gouda: hippe restaurants in Gouda

Travelvibe is de trotse partner van: